Warming-up zondag 4e Divisie: Cesco Agterberg (Westlandia): ,,100 % focus hebben”

Westlandia pakt vorig weekend drie belangrijke punten tegen hekkensluiter De Zouaven. Op de Hoge Bomen werd het 3-1. De ploeg van trainer Cesco Agterberg (foto) trekt zondag naar Meppel in Drenthe om aan te treden tegen Alcides, ook geen hoogvlieger.

Tekst: Ton Beije

Westlandi deed een week terug wat het moest doen tegen De Zouaven: Het pakken van drie punten. Trainer Agterberg over die wedstrijd: ,,Inderdaad blij met een overwinning, die overigens meer dan terecht was. De eerste helft was matig, gaven wij twee kansen weg, waarbij Jordie van Leeuwen ons redde, maar aan de andere kant hadden we ook wel twee goals moeten maken. We moesten er echt als ploeg even inkomen. De tweede helft waren we veruit de betere ploeg en controleerden we de wedstrijd. Na een 2-0 voorsprong hadden we uit moeten lopen naar 3 en 4-0, maar in plaats daarvan kreeg Tim van Marrewijk ongelukkig de bal op z’n arm waardoor de stand 2-1 werd. Kort daarna maakte Zion Valies de bevrijdende 3-1. Goede overwinning waarbij de uitslag ook hoger had kunnen zijn.”

Effectief

Westlandia speelde midweeks in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup thuis tegen eersteklasser DSO. Agterberg weer: ,,Ja, die wedstrijd hebben we veelal met wisselspelers gespeeld, waarbij we ook lang de nul wisten te houden. Ondanks drie goede kansen van DSO in de eerste helft toch een effectief Westlandia, dat met 2-0 de rust inging en uitliep naar een regelmatige 4-1 overwinning. Prima doordeweekse wedstrijd waarbij iedereen weer aan spelen is toegekomen.”

Onderschatten

Zondag wacht dus de verre uitbeurt bij Alcides, dat na de winterstop startte met een 5-1 nederlaag bij Rohda in Raalte. Die ploeg zal dus thuis iets willen rechtzetten. Westlandia is dus gewaarschuwd. Aan de andere kant, bij winst blijft Westlandia aanhaken bovenin. ,,Jazeker, niet onderschatten en het weer beter doen dan afgelopen week”, is het devies van trainer Cesco Agterberg. ,,Spelen vanuit de “nul” en scherpte om die wedstrijd naar ons toe te trekken. Scoren is vaak het probleem niet, maar af en toe laten we in periodes de teugels vieren en dat moet eruit.”

Om eraan toe te voegen: ,,Ik verwacht een counterend Alcides en een aanvallend Westlandia. Als wij gewoon ons ding doen en honderd procent focus hebben, dan moet dat een driepunter zijn. Doen we dat niet, dan kunnen we tegen iedereen averij oplopen.”

Bij Westlandia zijn Steven van Kesteren en Carel Mokobo nog niet fit genoeg en de rest van de ploeg is compleet.