Warming-up zondag 3e Divisie: TOGB hoopt op driepunter bij opening nieuwe tribune

Afgelopen weekend zorgde een dik pak sneeuw ervoor dat het veld van UNA in Veldhoven onbespeelbaar was, waardoor de start van het tweede deel van het seizoen 2022-2023 in de Derde Divisie voor TOGB werd uitgesteld. Komende zondag zal de hervatting dan eindelijk een feit zijn voor de ploeg van trainer Mark Schuur (foto). TOGB speelt dan haar eerste thuiswedstrijd in 2023, waarin het Limburgse Groene Ster te gast zal zijn.

Tekst: Ron Fruining

In Limburg was TOGB in de heenwedstrijd, de bovenliggende partij. Na negentig minuten stapte de selectie van Mark Schuur met een 1-3 overwinning in de bus naar huis. Het was de eerste overwinning voor TOGB in de Derde Divisie. TOGB-Groene Ster is een wedstrijd uit speelronde 20. Het is de eerste keer dat beide verenigingen elkaar ontmoeten op sportpark Het Hoge Land. TOGB is de huidige nummer tien op de ranglijst. De geel zwarten behaalde zeven punten meer, vijfentwintig, dan Groene Ster, dat momenteel op plek dertien staat.

Officiële opening tribune

De wens van de leden na de tragische brand van 8 januari 2021 was duidelijk. Een tribune aan het clubgebouw met buitenbar. De tribune aan het clubgebouw en de bonus containertribune met opslag op de fundering van de door brand verwoeste tribune, zijn inmiddels klaar. Wat nog ontbreekt is de buitenbar en ook de inrichting van de materiaalcontainers is nog niet gerealiseerd.

Sponsorloop en lunch

Jeugdleden lopen vanaf 11.45 uur een sponsorloop, waarin de deelnemers zoveel mogelijk geld bijeenlopen voor de inrichting van de materiaalcontainers achter de containertribune. Om 13.00 uur is er een lunch voor sponsoren, waarna voorafgaand aan de aftrap van TOGB – Groene Ster, de nieuwe tribunes officieel in gebruik genomen zullen worden. De opening wordt verricht door de vrijwilligers, die in weer en wind hebben meegeholpen bij de realisatie van de tribunes.

Ziekenboeg

Trainer Mark Schuur en zijn staf zagen de afgelopen weken de ziekenboeg steeds kleiner worden. Op Youri de Winter na heeft iedereen de training inmiddels hervat. De spelers die terugkomen werken hard aan de conditie en hopen snel wedstrijdfit te zijn om weer speelminuten te kunnen maken.

Het plan om de punten op het Hoge Land te houden is de afgelopen week met de selectie gedeeld. Helaas wilde niemand uit de technische staf de details en opstelling delen. De verwachting is dat TOGB tegen Groene Ster ‘haar eigen spel’ zal spelen en er zal staan om de punten tegen Groene Ster in Berkel en Rodenrijs te houden.

Groene Ster

Tegenstander Groene Ster neemt na dit seizoen afscheid van haar huidige oefenmeester Maurice Verbunt, die komend seizoen bij competitiegenoot Blauw Geel’38 aan de slag zal gaan. Volgend seizoen zal Groene Ster door een trainersduo, Jordy Reneerkes en Marco van Hoogdalem worden getraind. De formatie uit Heerlen zag afgelopen weekend haar wedstrijd, net als TOGB, door een dik pak sneeuw worden afgelast. De Limburgers presteren dit seizoen wisselvallig. Uitstekende wedstrijden worden afgewisseld met miskleunen. Wat de ervaren formatie van Verbunt zondag kan laten zien, is daarom niet bekend.

De aftrap van TOGB – Groene Ster op sportpark het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs is om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Aafoullah en de assistent-scheidsrechters Kloekke en De Groot.

 

 

Lees verder