ADO Den Haag verzuimt na rust te scoren, maar pakt punt mee bij VVV

Na het teleurstellende gelijke spel thuis tegen Jong FC Utrecht, pakte ADO Den Haag vrijdagavond in Venlo bij VVV weer een punt. De doelpunten waren duur in Limburg, het duel eindigde zoals het begonnen was: 0-0. Aan inzet geen gebrek bij de Hagenaars, alleen het vizier stond, vooral na rust, af en toe niet op scherp.

Trainer Dick Advocaat ging richting Venlo met een vrijwel fitte selectie, behalve uiteraard zonder de spelers die langer geblesseerd zijn. Tot de wedstrijdselectie behoord ook niet Mario Bilate. Ricardo Kishna was er weer bij en viel na rust ook in. Ook de twee spelers die vorige wedstrijden geschorst waren, Finn van Breemen en Tyrese Asante, waren weer beschikbaar en begonnen in het centrum van de defensie ook in de basisopstelling. Boy Kemper mocht weer op zijn vertrouwde linksbackpositie starten.

Attent

VVV kwam sterk uit de startblokken en was in de aanvangsfase ook de bovenliggende partij. Al snel leek het gevaarlijk te worden voor het Haagse doel. Kees de Boer (ex-ADO Den Haag) nam een vrije trap met een stiftbal, maar doelman Luuk Koopmans was attent. Al snel kwam ook ADO Den Haag beter in de wedstrijd. Maar een geweldige partij voetbal werd het zeker niet in de eerste helft. Belangrijke speler bij de bezoekers was de jonge Finn van Breemen, die tweemaal goed ingreep bij Limburgse aanvallen. Eenmaal haalde hij knap een inzet van Nick Venema van de lijn. Een 0-0 stand dus bij rust.

Finn van Breemen

De tweede helft maakt veel goed, met kansen voor beide ploegen. Als snel na de hervatting kwam de bal rand zestien bij Joey Sleegers. Zijn schuiver werd echter een prooi voor doelman Van der Gouw. Daarna kreek Nick Venema een ideale mogelijkheid om zijn ploeg aan de leiding te helpen, maar doelman Koopmans bleef de situatie meester. Venema bleef een plaag voor de Haagse defensie en zag eenmaal Finn van Breemen knap ingrijpen toen de VVV-aanvaller wilde uithalen.

Kishna

Met nog een half uur te gaan bracht trainer Advocaat Ricardo Kishna in het veld en maakte Malik Sellouki voor hem plaats. ADO Den Haag kwam – mede door toedoen van Kishna – enkele malen gevaarlijk voor het Limburgse doel. Joey Sleegers kreeg op aangeven van Severina een dot van een mogelijkheid, maar kopte naast.  Xander Severina kreeg – na balverlies in de VVV-defensie en het uitkappen van een tegenspeler – een goede scoringskans, maar wist ook niet doeltreffend af te ronden. Tien minuten voor tijd leek Tyrese Asante ADO Den Haag de zege te bezorgen. Hij kopte de bal echter op aangeven van Kishna naast het VVV-doel. Aan de andere kant was er nog een mogelijkheid voor Venema nadat doelman Koopmans de bal had losgelaten, maar de bezoekers hadden het geluk, dat hij de bal over het doel schoot. In de blessuretijd voorkwam doelman Koopmans dat VVV alsnog de volle buit zou binnenhalen, door een hard schot vanuit de tweede lijn  knap uit de hoek te halen ten koste van een corner. De 0-0 bleef derhalve in Venlo op het bord staan.