Zaterdag 4E: MSV’71 zorgt voor verrassing tegen titelfavoriet Hermes DVS

In de 4e klasse E zorgde MSV’71 voor een verrassing door koploper Hermes DVS met 3-1 te verslaan. Maasdijk had het in Rotterdam moeilijk tegen laagvlieger VOB. Na een 0-1 voorsprong scoorde de thuisploeg met een doelpunt, waarbij sportiviteit volgens de Maasdijkers ver te zoeken was.

Tekst: Peter Petit

MSV’71 – Hermes-DVS

In Maassluis liep koploper Hermes-DVS tegen haar derde seizoensnederlaag op. De thuisploeg van hoofdtrainer Paul van Loenen (foto) dankt de zege vooral aan de getoonde strijd en passie in de negentig minuten. In de beginfase van het duel leek niets een Schiedamse zege in de weg te staan. Arse Calame scoorde de openingstreffer namens de gasten, maar MSV’71 toonde zich allesbehalve onder de indruk van deze achterstand. Na doelpunten van Brady van Stralendorff en Jasper van Veen dirigeerde de scheidsrechter van dienst beide teams met een 2-1 ruststand naar de kleedkamer voor een kalmerend bakkie thee. Wie had gedacht dat de roemrijke ex-profclub in de tweede helft langszij zou komen, kwam bedrogen uit. Na de noodzakelijke vervanging van de geblesseerd geraakte Kick Kerklaan bij Hermes-DVS sloeg MSV’71, de nummer negen op de tabel, voor de derde keer toe. Het was Rick de Jonge die ervoor zorgde dat de lijstaanvoerder met een kater de terugreis naar de jeneverstad aanvaardde.

VOB – Maasdijk

De toeschouwers in Rotterdam moesten tot de tweede helft wachten voor de goals in deze wedstrijd. De in de Westlandse bloemensector werkzame Kevin van den Berg scoorde namens het team van hoofdtrainer Dennis van den Steen de 0-1. VOB kwam nog wel terug, maar de manier waarop kon niet op waardering van de Maasdijkers rekenen. Sportief speelde Maasdijk de bal uit voor een blessure van een VOB-speler. Vervolgens nam VOB de ingooi waaruit uiteindelijk de gelijkmakende treffer werd gescoord. ,,Sportiviteit ver te zoeken”, was een veelgehoorde kreet in het Maasdijkse kamp na afloop van de wedstrijd.