Zaterdag 4A/4C: Nederlagen voor PGS/VOGEL en DUNO

In 4A pakte BSC’68 een knappe overwinning op NSV’46 en blijft meedraaien in de top van de ranglijst. Koploper PGS/VOGEL ging in 4C onderuit tegen sv Erasmus. Ook DUNO kon de winst niet pakken in Kwintsheul. Vredenburch tegen BMT haalde het einde niet.

Tekst: Roland van der Linden        |      Foto’s: MFH-Design

4e klasse A

BSC’68 – NSV’46

BSC’68 speelde een prima partij tegen NSV’46. De mannen van trainer Abdulah Sari konden al in de zevende minuut juichen na een treffer van Falco Henzen. Tien minuten later was het al 2-0. Met steekbal stelde Lody Dijkhuizen Stijn van Leeuwen in staat om te scoren. In de tweede helft ging NSV’446 meer de lange bal spelen en kreeg BSC’68 nog een aantal kansen. De stand bleef 2-0. Omdat ook koploper Zevenhoven won blijft BSC’68 tweede op doelsaldo.

4e klasse C

PGS/VOGEL – sv Erasmus

De bezoekers kenden een prima eerste helft tegen koploper PGS/VOGEL en liepen weg naar een 0-3 voorsprong bij rust. Danny Stakenburg opende de score en zag vervolgens Mitchel Beijersbergen en Christopher Melfort de score verder opvoeren. In de tweede helft kwam de ploeg van trainer Vita Lorente terug in het duel na een treffer van Stanislav Skybitski en een eigen doelpunt van sv Erasmus. Danny Stekenburg zorgde met zijn tweede treffer voor een 2-4 zege voor de bezoekers.

Quintus – DUNO

Quintus besliste het duel in de laatste tien minuten van de eerste helft. In de 35e minuut leverde een hard schot van zo’n twintig meter afstand van Remco van der Knaap de 1-0 op. Vlak voor rust viel de tweede treffer van Quintus. Nu was het Max van der Knaap die met een kopbal scoorde. De tweede helft bleef zonder doelpunten, waardoor DUNO voor de tweede week op rij een nederlaag leed.

Vredenburch – BMT

De wedstrijd werd al in de 28e minuut gestaakt. Volgens BMT werd een speler aan het haar getrokken, maar werd dit niet gezien door de arbiter. Er stond onrust op het veld en er werd een afkoelingsperiode ingelast.

De aanvoerder van BMT was het niet eens met scheidsrechterlijke beslissing en kreeg geel voorgehouden. Uiteindelijk ging ook van beide kanten het publiek reageren en besloot de scheidsrechter niet meer verder te willen spelen. Duidelijk is, dat beide partijen een andere lezing hebben over hetgeen heeft plaatsgevonden. De arbiter liet nog weten – zoals het hoort – dat hij zijn rapportage naar de KNVB zal sturen.

sv Loosduinen – ODB

ODB kon geen potten breken op Madestein. De thuisclub was met 5-2 de betere ploeg. Bart Ruwaard (2x), Nemo Verstraten (2x) en Tom Vrieling (strafschop) namen de doelpunten van sv Loosduinen voor hun rekening. Timo Tuin en Christiaan Cruz waren scherp in de afwerking namens ODB.

Semper Altius – VCS

De Rijswijkers konden ook hun dertiende duel niet in winst omzetten. Nu was VCS net te sterk voor de thuisploeg. Na negentig minuten voetballen stond een 1-2 eindstand op het scorebord. Morad Chahli scoorde voor Semper Altius.

RAS – GDA

GDA speelde tegen RAS geen beste partij, maar zag de laagvlieger goed weerstand bieden zonder kansen te creëren. De Loosduiners kregen wel kansen, maar konden niet scoren. Na de thee ging het nog steeds moeizaam bij GDA, maar kwam wel de 0-1 op het bord door een doelpunt van Femi Aboh. RAS drong daarna aan en kreeg nog wel een kans om te scoren. Vlak voor het eindsignaal werd het duel beslist door Michael van Zwam: 0-2. Dennis Heemskerk was bij beide doelpunten de aangever.

Quick Steps – HPSV

HPSV zorgde voor een verrassing door een 2-0 achterstand om te buigen tot een 2-3 overwinning. In de eerste helft kreeg Quincy Dundas (HPSV) een rode kaart. Percy Bongers en Aldo Shehu brachten HPSV weer helemaal terug in het duel. Quick Steps rook bloed in de tweede helft, maar vond doelman Marin Zonneveld steeds weer op haar weg. HPSV kreeg goede mogelijkheden op de 2-3 bij uitvallen maar Erti Idrizi, Jair Dos Santos en Robbert van der Burg konden de kansen niet benutten. Uiteindelijk was het Aldo Shehu die een pass van Nick Kuiper met een lob over de keeper in het doel plaatste: 2-3. In de elf minuten blessuretijd zette Quick Steps alles op alles maar HPSV hield stand.