Zaterdag 3B: Monsterzege voor Naaldwijk, Verburch langs sv Houtwijk

In Den Haag liet Naaldwijk geen spaan heel van Zuid West DH. Ook Lyra was op weg naar een enorme overwinning, maar zag haar duel tegen sv Madestein in de rust gestaakt worden. Verburch troefde sv Houtwijk af en Duindorp sv was Te Werve de baas.

Tekst: Roland van der Linden       |    Foto’s: Ron Heinen  &  Maarten Knol

Verburch – sv Houtwijk

In Poeldijk deed Verburch goede zaken in het duel met sv Houtwijk. In de eerste helft bleven de doelpunten uit, maar meteen na de hervatting konden de handen van de equipe van trainer John Zuijderwijk de lucht in. Vince van der Knaap kopte de 1-0 binnen. In het duel werd verder niet meer gescoord, waardoor de punten in Poeldijk bleven.

Zuid West DH – Naaldwijk

De Westlanders hadden bij de rust al een 0-3 voorsprong opgebouwd. In de vijfde minuut kopte Randy van Schelt de 0-1 binnen, waarna Danny Niël met twee treffers de witkielen naar een comfortabele ruststand van 0-3 schoot.  In de tweede helft was het prijsschieten voor Naaldwijk. Yorick van Leerdam kon een vrije trap Floris Groot in het doel werken en bepaalde de stand op 0-4. Danny Niël, Yorick van Leerdam, Bram van den Bos, Jordy van Calsteren (strafschop), Koen Voogt en Tim Zwinkels voerden de score daarna op naar 0-10.

MVV’27 – Laakkwartier

In Maasland zorgde Laakkwartier voor surprise door er met de winst vandoor te gaan. Halverwege de eerste helft nam de ploeg van trainer Roel Zandbergen de leiding in het duel. Uit een voorzet van Karam Boukhari kopte Timon Nunez de 0-1 in de touwen. Een volgend doelpunt bleef lang uit. Pas in de 83e minuut kon Laakkwartier het duel beslissen. Lorenzo Bos profiteerde van een fout in de verdediging van MVV’27 en bracht de 0-2 eindstand op het bord. (Foto’s: Ron Heinen)

Schipluiden – KMD

De thuisploeg opende de score in de eerste helft door een doelpunt van Chris van Beurden: 1-0. Schipluiden hield de voorsprong vast tot aan de rust. In de tweede helft lukte het KMD toch nog om langszij te komen. Arend Balijon was trefzeker voor de formatie uit Wateringen: 1-1.

sv Madestein – Lyra

sv Madestein ving het duel op Ockenburgh aan met maar negen spelers op het veld en stond na acht minuten spelen al achter met 0-1 door een treffer van Marc den Toom. Lyra bleef daarna het net vinden. Jari van Dijk voerde met een zuivere hattrick de score op naar 0-4. Roy van de Sar volgde het voorbeeld en scoorde ook drie keer achter elkaar. Nog voor de rust was het zelfs 0-8 na een doelpunt van aanvoerder Robin Vijverberg. In de rust bleken drie spelers van sv Madestein geblesseerd, waardoor de Haagse ploeg nog zes spelers over had en het duel gestaakt moest worden.

Duindorp sv – Te Werve

Duindorp sv kreeg als eerste een kans in het duel, maar Clay Hoekstra zag zijn bal als hoekschop eindigen. In de zesde minuut namen de Rijswijkers de leiding en voegden met een half uur op de klok een tweede treffer toe. De 0-2 bleef tot aan de rust staan. (Foto’s onder: Maarten Knol)

Na de hervatting was het snel raak voor Duindorp sv dankzij een treffer van Clay Hoekstra. De 1-2 leek de eindstand te worden maar in de 89e minuut zorgde Jermey Keus voor de gelijkmaker: 2-2. Even leek het erop dat het duel ten einde was, maar na een rode kaart voor Te Werve moest de blessuretijd nog worden gespeeld. Benito Bodmann had de 3-2 op zijn schoen, maar zijn schot werd gekeerd. Even later greep Duindorp sv toch een 3-2 overwinning door opnieuw een treffer van Jermey Keus.