Zaterdag 3A/3C/3D: Derby in Pijnacker tussen DSVP en Oliveo onbeslist

In 3C leverde de dorpsstrijd tussen DSVP en OLIVEO geen winnaar op. Ariston’80 versloeg CVC Reeuwijk en SEP en DHL incasseerden nederlagen. In 3A pakte Stompwijk’92 een broodnodige overwinning en was Blauw-Zwart te sterk voor Sporting Leiden.

Tekst: Roland van der Linden         |      Aad van der Knaap

3e klasse A

Van Nispen – DWO

Het duel werd gestaakt in de rust na een blessure bij scheidsrechter Manon Plandsoen. De bezoekende formatie van trainer Dennis Olman leidde op dat moment met 0-1. Kurtley de Windt scoorde namens de Zoetermeerse ploeg.

SCW – Stompwijk’92

In Rijssenhout greep Stompwijk’92 een belangrijke overwinning op SCW. Namens de bezoekers scoorde Rick den Haan de openingstreffer. Na de thee verdubbelde Nick Ammerlaan de score. In de slotfase kwam SCW nog terug tot 1-2. Het was nog even billenknijpen voor de Stompwijkers, maar de 1-2 bleef staan.

Blauw Zwart – Sporting Leiden

Al na een minuut spelen viel de 1-0 via een kopbal van Bastiaan Hendriksen. Vlak voor rust breidde Xander Vredebrecht de voorsprong uit naar 2-0 door een afvallende bal van twintig meter afstand in de verre hoek te plaatsen. In de tweede helft was het meteen weer raak. Met een mooie volley uit een afgeslagen hoekschop bepaalde Kim Theil de stand op 3-0. Bram Smit en Illias Assaban voegden nog twee treffers toe, waardoor de eindstand op 5-0 kwam. Een fraaie collectieve overwinning voor de Wassenaarders.

3e klasse C

DSVP – OLIVEO

Het duel tussen de twee clubs uit Pijnacker kende weinig hoogtepunten. De eerste helft werd dan ook afgesloten met een 0-0 stand op het scorebord. Ook in de tweede helft viel er niet veel te beleven. De toeschouwers bleven verstoken van doelpunten en het duel eindigde zoals het begonnen was: 0-0. OLIVEO heeft na het puntenverlies nog een punt voorsprong op Zwarte Pijl.

Ariston’80 – CVC Reeuwijk

De studenten wonnen het duel met laagvlieger CVC Reeuwijk met 1-0 door een treffer van Koen van der Wel. Door de winst blijft Ariston’80 goed meedraaien in de top van de middenmoot. Trainer Martin de Graaf miste het duel. Hij kreeg tijdens de warming-up een bal op zijn slaap en raakte bewusteloos. Na een CT-scan in het ziekenhuis kon De Graaf weer huiswaarts keren.

SEP – VVOR

Op Sportpark Tanthof Zuid leed SEP een dure nederlaag tegen hekkensluiter VVOR. De Rotterdammers bleven met 1-2 net aan de goede kant van de score. SEP heeft nu nog maar een punt voorsprong op de Rotterdammers en CVC Reeuwijk.

CKC – DHL

DHL miste tegen CKC te veel kansen en ging na een 3-1 achterstand bij rust met 4-2 onderuit. Nadat de Rotterdammers op 1-0 waren gekomen kregen zij kort daarna ook nog een strafschop. Kevin de Goeier stopte de bal, maar zag de hoekschop daarna er alsnog in vliegen. Uit een strafschop net voor rust zorgde Marcus Slagveer voor de 2-1. Het werd nog 3-1 voor de rust. Na de hervatting was Slagveer trefzeker met een kopbal en had DHL weer hoop. Halverwege de tweede helft leverde een goede uitbraak de beslissende 4-2 op in het voordeel van CKC.

3e klasse D

VDL – Meeuwenplaat

VDL is nog steeds de hekkensluiter na een nederlaag tegen Meeuwenplaat. Op eigen veld keek VDL bij rust tegen een 0-1 achterstand aan. In de tweede helft schoot Senna Penning de club uit Maassluis langszij. VDL-speler Marco van de Meeberg moest even later het veld verlaten met rood en Meeuwenplaat mocht aanleggen voor een strafschop. Na de 1-2 scoorde Meeuwenplaat nog twee keer, waardoor de eindstand 1-4 werd.