Zaterdag 2E: HMSH kan niet voor verrassing zorgen tegen VFC

Het lukte HMSH niet om op eigen veld de punten te pakken. Het sterke VFC ging er met een 0-2 overwinning vandoor. De Haagse ploeg blijft door deze nederlaag op de voorlaatste plaats staan.

Al na twee minuten spelen dacht VFC een strafschop te krijgen vanwege een handsbal in het strafschopgebied. De arbiter wuifde de claims weg. Acht minuten later werd het alsnog 0-1 door een doelpunt van Nino Netten. VFC kreeg daarna nog een aantal kansen, maar kon die niet benutten. Met de 0-1 op het bord werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft was het na dertien minuten opnieuw raak voor de bezoekers uit Vlaardingen. Uit een dieptebal van Nordin van Mil kon De Bruin de bal in het doel werken. In de zeventigste minuut kreeg VFC-speler Brouwer de bal, maar werd onderuitgehaald door Arda Genc, die met rood mocht vertrekken. Kort daarna kreeg ook Berend Ket van de bezoekers rood na vasthouden. De Haagse ploeg kon het net niet meer vinden. Een vrije trap van HMSH belandde nog wel op de lat, waardoor HMSH – tegenwoordig onder leiding van trainer Faizel Soekhai (foto) – met een 0-2 nederlaag genoegen moest nemen.