Zaterdag 2E: HVC’10 op weg naar eerste zege op Berkel gestaakt

Het zit HVC’10 niet erg mee wat de reguliere voortgang van de competitie betreft. Voor de derde keer werd een wedstrijd van de Hoekse ploeg gestaakt en drie keer was het een blessure van de scheidsrechter die ervoor zorgde dat de wedstrijd niet afgemaakt kon worden. Scheidsrechter Ron Wolf moest voor het eerst in zestien jaar een wedstrijd voortijdig beëindigen. Hij kreeg in de 65e minuut een blessure in de kuit. ,,Ik verstapte me op de grasmat en kon echt niet verder. Ik baal er wel van.”

Tekst: Cees van der Pol

Nu was er wel een oplossing voor handen en die stond ook al aan de kant. De voorzitter van HVC’10, Remco Hill, is een officiële KNVB-scheidsrechter, die normaal zijn wedstrijden in de derde klasse fluit. Maar Berkel ging daarmee niet akkoord. Waar HVC’10-trainer Piet Boon (foto) zelf in de gestaakte wedstrijd tegen CWO wel akkoord ging met het vervolgen van de wedstrijd door de Vlaardingse assistent-scheidsrechter en hem zijn vlag voor fluit liet verwisselen. De Hoekse ploeg stond ook achter en verloor die wedstrijd, maar dat lag zeker niet aan de invallende scheidsrechter.

Vervelend

Het inhalen van die 25 minuten vindt de Hoekse ploeg vervelend. ,,Je bent meer tijd aan het reizen naar en van het Berkelse veld dan 25 minuten uitspelen op een dinsdagavond of op een vrij weekend. Maar ja, het is niet anders”, verliet Piet Boon de accommodatie in Berkel. Zijn reactie was wel begrijpelijk. HVC’10 is aan een goede reeks bezig en zette die ook voort, ondanks het ontbreken van Jorno Reurink (vakantie) in Berkel. Een club waarvan HVC’10 sinds de fusie nog nooit heeft gewonnen. Op weg naar de mogelijk eerste overwinning ging het feestje dus niet door.

Berkel de bal, HVC’10 de doelpunten

Op het hobbelige veld, maar wel met een lekker zonnetje, ging de thuisclub energiek van start, had vaak wel de bal maar kreeg nauwelijks kansen. Vanaf het eerste moment bleek Slutskyy geen probleem te hebben met Lars van der Breggen. Hij was veruit de gevaarlijkste aanvaller op het veld. Na een kwartier stond hij ook aan de basis van de eerste treffer. Kay van den Bos kopte hard en diagonaal de strakke voorzet van Kirill Slutskyy achter doelman Jim Visser: 0-1. En precies een kwartier later werd een hoekschop van Mitchel Bouwhuis door Michael van den Bos in dezelfde hoek achter Visser gekopt. De 0-2 leek een mooie voorbode, maar na een korte corner van de thuisclub lobde rechtsbuiten Freek van der Velden de bal over Khalid el Menkouzi in de kruising. Wonderschoon, maar of het opzet was, blijft de vraag, want het was eigenlijk de eerste bal die de rechterspits goed raakte: 1-2.

Strafschop?

Maar vijf minuten later was het verschil weer twee doelpunten. Bij een Hoekse aanval werd door een Berkelse verdediger hands gemaakt, althans volgens Ron Wolf en HVC’10. Berkel dacht er echt anders over. ,,Absoluut geen hands, maar de scheids floot op appelleren”, volgens de Berkelse delegatie. Het incident maakte de sfeer er in het veld niet beter op. Freek van der Velden en Mitchell Bouwhuis kregen daardoor ook nog eens geel. Maar centrale verdediger Glenn Boon knalde de 1-3 onberispelijk binnen en dat was vlak voor rust een aardige opsteker.

Doldriest

De thuisclub was vast van plan terug in de wedstrijd te komen en kwam wat doldriest uit de kleedkamer. Maar de grootste kans was na tien minuten toch weer voor HVC’10. Daniël Storm gaf een pass over de hele breedte van het veld en Slutskyy slalomde zich weer eens door de verdediging en opnieuw langs Lars van den Breggen. Maar het laatste tikje dat in het doel had moeten belanden, werd een tikje aan de verkeerde kant van de paal.

De rechtsachter van Berkel werd meteen vervangen door Patrick van Herwaarden, maar die hoefde weinig te doen in verband met de blessure van Ron Wolf. Na een korte discussie op het veld, werd de kraaienmars geblazen. Vooral jammer voor de Hoekse ploeg die met een vijfde overwinning hoog in de tweede periode zou staan.