Zaterdag 2E: RKDEO schiet halve dozijn vol tegen Full Speed

RKDEO kende op eigen veld weinig moeite met Full Speed. Na een snelle eerste treffer gingen de Nootdorpers de rust in met een 3-0 voorsprong. Na de thee kwamen daar nog drie treffers bij. Full Speed wist bij een 3-0 stand de eer te redden.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Al na drie minuten spelen liet Tommy Simonis na een lob over Full Speed-doelman Reinder Pul de RKDEO-aanhang juichen: 1-0. Vijf minuten later verdween een schot van Lesley Dijksman van Full Speed naast het Nootdorpse doel. RKDEO had het meeste balbezit, maar in de strafschopgebieden van beide teams werd het nauwelijks gevaarlijk.

Na een half uur spelen werd de bal uit een voorzet van Olaf Kramer van de thuisploeg bij de tweede paal opgevangen door Ayoub Yaagoubi, maar zijn schot(je) eindigde in de handen van doelman Pul. Vlak daarna kwam toch de 2-0 op het scorebord te staan. Een schot van afstand van Irian Boeschoten belandde via de binnenkant van de rechterpaal in het Delftse doel. Vlak daarna kon de man aan het scorebord weer in actie komen. Al zat er wel een luchtje van buitenspel aan deze treffer. Scheidsrechter Jongeneel liet echter doorspelen en zag Jazz Vermeer de 3-0 scoren. Protesten van Full Speed-kant bleven zonder succes.

Tim Bosselaar van de Delftenaren probeerde het vlak na rust met een schot op het RKDEO-doel, maar de bal vloog hoog over. Een inzet aan de andere kant van Ayoub Yaagoubi vanaf de rand van het strafschopgebied was ook niet zuiver en belandde naast het doel. Na elf minuten spelen leek Full Speed terug te komen in de wedstrijd. Robin Bousquet beging in de zestien een overtreding op Lesley Dijksman, die graag ter aarde ging. De arbiter wees naar de stip en Dijksman zelf tekende voor de 3-1.

Het bleek een opleving, want verder zou de ploeg van trainer Frank Verhaar niet komen. Met nog negentien minuten op de klok gooide Tommy Simonis de wedstrijd definitief in het slot: 4-1. Het verweer van de bezoekers was gebroken en drie minuten later was Simonis wederom succesvol. Nu tikte hij de bal op aangeven van Jack Doorschodt bij de tweede paal simpel binnen: 5-1. RKDEO kreeg daarna nog mogelijkheden via Hozan Hussaini en Doorschodt, maar het duurde tot de voorlaatste minuut toen Jack Doorschodt het halve dozijn vol maakte voor de equipe van trainer Wesley Epskamp. Hij werkte de bal na een leep balletje van Youni de Bruin net over doelman Pul on der de lat binnen.