Zaterdag 2E: Vitesse Delft pakt eenvoudig volle buit bij Wilhelmus

Vitesse Delft heeft eigenlijk simpel de volle buit binnen weten te halen in de uitwedstrijd tegen laagvlieger Wilhelmus. Bij rust hadden de Delftenaren al een 0-2 voorsprong opgebouwd en wisten in de tweede helft nogmaals twee keer de Wilhelmus doelman het nakijken te geven: 0-4.

Tekst: Niek Praagman       |      Foto’s: Moshe Amsalem

In de eerste twintig minuten gebeurde er van beide kanten niet veel. Pas na bijna een half uur spelen enige opwinding. Vitesse Delft-spits Rik Burgering werd neergelegd en een rode kaart zou terecht zijn geweest, omdat er een duidelijke ernstige overtreding in het strafschopgebied was gemaakt. De scheidsrechter zag er echter slechts een vrije trap in. Maar uiteindelijk kwam het eerste doelpunt hierbij toch tot stand, omdat Nasreddine Harrass de vrije trap zo fraai nam dat de doelman van Wilhelmus geen schijn van kans had: 0-1.

Het bleek een prima aanzet voor meer doelpunten van Vitesse Delft. In de 31e minuut was er wederom een goed schot van Nasreddine Harrass, dat echter geen doel trof. Vlak voor rust kwamen de Delftenaren op 0-2. Na een ongelukkige, niet zo bedoelde, overtreding op Levi Schut van Vitesse Delft, kon Nasreddine Harrass zijn tweede treffer produceren.

Na de thee ging het spel op dezelfde wijze door. Wilhelmus speelde, evenals Vitesse Delft, in een hoog tempo en werd diverse malen gevaarlijk, maar steeds weer was doelman Lennart van den Hengel van de bezoekers paraat. In dat tweede bedrijf wist de ploeg van trainer Ronald Hes nog tweemaal te scoren. De treffer voor de 3-0 kwam in de 48e minuut op naam van Levi Schut, die vanaf links de bal hoog in het doelnet wist te plaatsen. Daarmee was de koek voor de Delftenaren nog niet op, want in de 53e minuut wist Nasreddine Harrass nogmaals het Voorburgse net te vinden: 0-4.

In dit sportieve duel probeerde Wilhelmus er af en toe doorheen te komen, maar de Delftse defensie was voldoende alert om geen tegentreffer te hoeven incasseren. Vitesse Delft nam ook verdiend en terecht de drie punten mee huiswaarts.