Zaterdag 1B: VUC moet na goede start toch punten aan sv Nootdorp laten

VUC kwam in Nootdorp in de eerste helft tweemaal aan de leiding, maar de ploeg van trainer Rob de Lange moest uiteindelijk toch buigen voor de gastheren. Sv Nootdorp stapte met een 5-3 zege van het veld, met het publiek – dankzij acht treffers – als winnaar.

Tekst: Ton Beije          |      Foto’s: Rob Römer

Sv Nootdorp startte sterk, maar al na zeven minuten was er vreugde bij het bezoekende VUC, want Quinten van der Kraaij zette de 0-1 op het bord. VUC hield die stand lang vast, maar na vijfentwintig minuten zorgde Randy Stanneveld toch voor de gelijkmaker: 1-1. VUC was niet aangeslagen, want vijf minuten later zette Jeffrey van Roon de pinguïns andermaal op voorsprong: 1-2. Nog voor de pauze zag sv Nootdorp kans om de bakens te verzetten door in een tijdsbestek van twee minuten ook twee keer te scoren. Joey van Maanen bracht vijf minuten voor rust de ploeg van trainer Marco Jalink langszij en een minuut later was weer Randy Stanneveld trefzeker: 3-2.

Ook in de tweede heft had sv Nootdorp voornamelijk de bal. Een overtreding op Mo Ouarraki leverde de thuisploeg een strafschop op. Jop Verhagen wist vanaf elf meter wel raad met de bal en gaf al na vijf minuten spelen doelman Nick Hasper het nakijken: 4-2.

Wat de doelpunten betreft bleef die 4-2 stand lang staan, maar zeven minuten voor tijd maakte Peter Lomonaco aan alle onzekerheid een einde door na een hoekschop met een sliding de 5-2 op het bord te brengen. Dat Jeffrey van Roon er in blessuretijd uit een vrije trap nog 5-3 van maakte was alleen van belang voor de statistieken.

Trainer Marco Jalink was na afloop de mening toegedaan dat zijn ploeg meer had moeten scoren, maar was al met al toch tevreden met de winst van sv Nootdorp om op die manier weg te komen uit de onderste regionen.