Zaterdag 1B: Die Haghe behaalt regelmatige overwinning op UVS

Na het vorige week veroveren van de koppositie in de eerste klasse B moest Die Haghe in Leiden bij UVS opnieuw de punten verdienen. Dat leek een niet te onderschatten lastige opgave, maar de Hagenaars wonnen toch vrij makkelijk met 0-2, al verdiende de wedstrijd geen schoonheidsprijs.

Tekst: Wim van de Graaf       |      Foto’s: HMA-Fotografie

Voor aanvang van de wedstrijd was er een mooie minuut stilte ter nagedachtenis aan het overleden ex-bestuurslid tevens oprichter en ex-voorzitter van de vrouwenafdeling van UVS, Frans de Jong. Hierna floot arbiter Frank Tol uit Amersfoort voor het begin van de wedstrijd, waarna Die Haghe direct druk probeerde te zetten op de achterhoede van de thuisploeg. Maar UVS voetbalde zich goed onder die druk uit. Het gevolg was een schot op het Haagse doel, dat goed werd gepareerd door doelman Justin van Look.

UVS liet zich bij de aanvallen van Die Haghe massaal inzakken en loerde op een snelle counter. De koploper, zonder de geblesseerde aanvoerder Sander de Jong, had het lastig met deze spelwijze, maar verdedigend stond het bij de zwart-witten als een huis. Na bijna een half uur spelen trok de ijverige Alvin Kimu Ngoy een bal goed voor het doel van UVS, waarna een Leidenaar de bal met de hand beroerde en de scheidsrechter terecht naar de stip wees. Noah Abid benutte kalm de toegekende strafschop en Die Haghe stond zomaar met 0-1 voor. Dit was in deze fase van de wedstrijd toch wel een meevaller voor de gasten.

Tien minuten later kon Die Haghe na een mooie aanval de voorsprong uitbreiden toen Jelle Halsema de bal ontving en deze knap diagonaal achter doelman Wesley Kerkvliet schoot: 0-2. Hierna ging Die Haghe beter spelen en Mark van Kippersluis miste een voorzet op een haar na om de 0-3 binnen te schieten. UVS  bleef tot de rust goed meedoen en Die Haghe moest alert blijven bij de snelle uitvallen van de thuisploeg. De thee werd echter gemakkelijk zonder kleerscheuren gehaald.

Na de rust veranderde het spelbeeld maar weinig. Die Haghe probeerde een derde treffer te maken en UVS speelde tot de zestien meter van Die Haghe goed mee, maar tot echte kansen kwam het nauwelijks. Na een uur spelen was er de grootste kans voor de thuisploeg toen na een hoekschop de bal hard naast het doel van Die Haghe werd gekopt. Verder kwam UVS niet. De verdedigers van Die Haghe heersten op alle fronten. Het was alleen jammer voor de Hagenaars, dat de voorwaartsen een mindere dag hadden.

Invaller Roy van der Ven bracht wat meer gif in de aanval. Marcel de Koning wisselde opnieuw en bracht ook nog Desley Koegler en Chico Mulder binnen de lijnen, waarna het voorin wat vlotter ging lopen. Zo kreeg Noah Abid een grote kans, maar hij kon de bal net niet binnenlopen. Een dissonant in deze sportieve wedstrijd was het vlak voor tijd door de scheidsrechter wegsturen van Mart Spierdijk van UVS na diens tweede gele kaart wegens vermeende aanmerkingen op de leiding.

Zo won Die Haghe ook een mindere wedstrijd en bleef het ondanks de soms hoge uitslagen bij de andere wedstrijden op deze speeldag gewoon koploper. Zaterdag aanstaande wacht Voorschoten’97, dat veel goed te maken heeft na de 7-1 nederlaag bij VELO. Hier moet Die Haghe weer scherp voor de dag komen om de punten mee naar Ockenburgh te nemen.