Tweede Divisie: Excelsior Maassluis diep in blessuretijd onderuit

Excelsior Maassluis bleef na het duel tegen FC Lisse met lege handen staan. Na een ruststand van 0-0 leek de wedstrijd ook met die stand te gaan eindigen. In de zes minuten extra tijd zag het bezoekende FC Lisse echter toch nog kans doelman Tom Boks (foto) het nakijken te geven: 0-1.

Tekst: Ton Beije

Excelsior Maassluis dacht goed aan de wedstrijd te beginnen en scoorde ook al na negen minuten de openingstreffer. De vreugde was echter van korte duur, want scheidsrechter Schaper annuleerde de treffer vanwege een overtreding van Tobias Kleijweg. De eerste twintig minuten waren beide teams redelijk in evenwicht en grote kansen ontstonden er in die fase niet. Halverwege het eerste bedrijf kwam de eerste kans voor FC Lisse, maar Romano de Jonge kopte de bal in handen van doelman Tom Boks.

Kans

Pal daarop aan de andere kant een prima mogelijkheid voor de thuisploeg, maar een strakke voorzet van Calvin Tureaij werd net gemist door Ilano Silva Timas. Even later weer een dot van een kans voor FC Lisse, maar Tobias Kleijweg haalde de bal van de lijn. In de slotfase van de eerste helft kreeg Excelsior Maassluis nog twee kansen, maar Ilano Silva Timas en Pieter Langedijk vonden FC Lisse-doelman Eric Cummings op hun weg.

Onschadelijk

In het eerste kwartier na rust gebeurde er weinig opzienbarends voor beide doelen. Na dik een uur leek FC Lisse gevaarlijk te worden, maar Tobias Kleijweg wist met een goede ingreep een kans onschadelijk te maken. Halverwege het tweede bedrijf mocht Romano de Jonge niet mopperen met een gele kaart na een ‘aanslag’ op het hoofd van Excelsior Maassluis-speler Lulu Statia, die overigens wel verder kon spelen.

Extra tijd

Met nog ruim een kwartier te spelen bracht Dogan Corneille twee verse spelers in het veld. Nino van den Beemt en Kaylan Muis kwamen erin voor Kevin Dercks en Calvin Tureaij. FC Lisse drong nog wel aan om een beslissing te forceren. Het duel leek op een 0-0 gelijkspel af te gaan, maar arbiter Schaper trok zes minuten extra tijd bij. In die extra minuten zag FC Lisse toch nog kans doelman Tom Boks te passeren. In de 95ste minuut zette Enzo Stroo de 0-1 stand op het scorebord. Voor de Tricolores was de tijd daarna te kort om alsnog te trachten langszij te komen.