Tweede Divisie: Beter spelend Katwijk verdiend langs Scheveningen

In speelronde 20 moest Scheveningen het als eerste thuiswedstrijd na de winterstop opnemen tegen het gerenommeerde Katwijk. Hoewel het team van Katwijk dit seizoen minder presteert dan in voorgaande seizoenen, moest Scheveningen toch de punten aan een beter spelend Katwijk laten. Het werd uiteindelijk een 1-3 overwinning na een ruststand van 1-1.

Tekst: John Carlier

Bij Scheveningen was een aantal spelers afwezig als gevolg van blessures en Katwijk moest spelmaker Robert Susan missen als gevolg van een schorsing. Toch begon Scheveningen vanaf de aftrap goed aan de wedstrijd en forceerde al vrij snel een corner zonder het gewenste resultaat. Ook Katwijk forceerde vrij snel hierna een corner, waarmee het blijk gaf om deze wedstrijd serieus op te pakken. Winnen was voor Katwijk belangrijk om in de bovenste regionen te blijven meedraaien. Ook Scheveningen had de punten hard nodig om uit de gevarenzone te blijven.

Beloning

Toch was het Katwijk dat de beloning kreeg voor goed combinatiespel. Nadat het in de tiende minuut een eerste reële kans kreeg via Ahmed Elazoutti, die hoog overschoot, was het in de dertiende minuut wel raak. Vanuit een corner werd de bal verlengd naar Paul Kok, die volkomen vrijstaand de bal gemakkelijk kon inkoppen. Na deze 0-1 stand ging het spel over en weer, waarbij Scheveningen zeker niet de mindere was. De ploeg van John Blok deelde wat speldenprikjes uit, maar echte kansen werden er niet gecreëerd.

In de dertigste minuut leek het erop dat Katwijk de 0-2 score op het bord kon zetten. Weer was het Ahmed Elazoutti die de mogelijkheid had om te scoren, maar op het laatste moment werd hij in het strafschopgebied onderuitgehaald. De vrouwelijke scheidsrechter Shukrula, die een perfecte wedstrijd floot, zag hier geen overtreding in, waardoor de stand via een penalty wellicht op 0-2 gebracht had kunnen worden.

Vijf minuten voor rust weer via Ahmed Elazoutti een mogelijkheid voor de 0-2, die via een steekpassje van Des Kunst alleen voor de keeper kwam. Zijn schot werd door doelman Sven van der Maaten al vallend en met het rechterbeen tot corner verwerkt.

Geklungel

Zeker op basis van het feit dat Scheveningen goed tegenstand bood, kwam de thuisploeg vijf minuten voor rust op gelijke hoogte. Door geklungel in de verdediging van Katwijk kwam de bal bij Mehmet Aldogan. Zijn voorzet kwam bij de volkomen vrijstaande Tim Peters en hij kon de bal in een leeg doel plaatsen. Op dat moment zeker een verdiende 1-1 stand. Door deze stand was Robin Schulte waarschijnlijk enigszins geïrriteerd en kreeg vlak voor het rustsignaal een gele kaart voor het onderuithalen van Michael De Niet.

Gele kaarten

Bij aanvang van de tweede helft was duidelijk dat Katwijk zeker geen genoegen nam met deze stand. Het kreeg wel twee corners, maar dat leverde nog niet het gewenste resultaat op. Direct hierna was het Scheveningen dat ook twee corners kreeg en daarna het spel in zijn geheel uit handen gaf. Hoewel er geen enkele sprake was van een onsportieve wedstrijd, vielen er toch in een tijdsbestek van een paar minuten drie gele kaarten, twee voor Scheveningen en één voor Katwijk.

Scheveningen kwam toch onder druk te staan en kon nog wel standhouden met goed verdedigen, maar in de 57e minuut leek het er toch op dat het 1-2 zou gaan worden. Een schot van buiten het strafschopgebied van Kilian van Mil kon nog net worden gestopt en door Ruben Koorndijk tot corner worden verwerkt. In de 59e minuut weer een mogelijkheid voor Katwijk via Bart Sinteur, maar zijn schot ging hoog over. Hierna was er weer een gele kaart voor Kilian van Mil.

Opleving

Heel even was er een opleving bij Scheveningen. Bij een counter gaf Michael De Niet een perfecte voorzet op Lex Immers (foto) die Scheveningen op voorsprong kon zetten, maar zijn kopbal kwam recht in de handen van keeper Jean Paul van Leeuwen. Na dit moment bracht Katwijk in de 66e minuut twee verse krachten in, wat de inleiding was voor de 1-2 score, want direct na deze wissels was het Des Kunst die op aangeven van Kilian van Mil gemakkelijk de bal in het doel kon plaatsen. Opvallend hierbij was dat de voorzet volledig langs het doel ging en de keeper had moeten ingrijpen.

Ruimte

Na dit doelpunt werden aan beide kanten nog twee spelers gewisseld. Na deze wissels kreeg Scheveningen nog een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Jari de Jong mocht aanleggen en schoot de bal recht in de handen van de keeper. Trainer John Blok wisselde nog één keer, maar ook dit mocht niet baten. De laatste wissel bij Katwijk leverde meer op, want in de blessuretijd maakte invaller Alljereau Mercera nog 1-3, maar dat had meer te maken met feit dat Scheveningen alles op de gelijkmaker gooide en er daardoor ruimte ontstond. Ondanks de goede momenten die Scheveningen heeft getoond, zeker in de eerste helft, was het toch een domper.