O23 4e divisie: Derde zege FC Zoetermeer, winst GSC ESDO

SVC’08 ging in 4G onderuit bij ASC en wacht nog op eerste overwinning. FC Zoetermeer doet het een stuk beter in 4H. Met de derde zege op rij voert FC Zoetermeer de ranglijst aan. In 4I kreeg KMD flink klop en was GSC ESDO Wanica Star de baas.

4e divisie G

Het tweede team van RKAVV verloor met 2-1 van Meerburg. In Zoeterwoude nam Mo Bouach de enige treffer van de Leidschendammers voor zijn rekening. Dante Vreden scoorde ook, maar in eigen doel.  Ook SVC’08 verloor op vreemde bodem. In Oegstgeest was ASC met 3-2 de betere ploeg.

De O23-3 van Forum Sport was niet opgewassen tegen Rijnsburgse Boys, dat veel balbezit had maar ook niet al te veel kansen creëerde. Bij een 0-2 stand kregen de Voorburgers een discutabele strafschop tegen en werd de stand 0-3. Een treffer van Diederik van der Bend werd volgens Forum Sport onterecht afgekeurd vanwege buitenspel. Een volgende penalty tegen betekende de 0-4, waarna Sander Verkooijen uit een uittrap van de keeper de 1-4 aantekende. Uiteindelijk eindigde het duel in 1-5.

4e divisie H

Het duel tussen sv Nootdorp en Zestienhoven golfde in de eerste helft op en neer. De ploeg van trainer Ramon van Rijn (foto) kreeg de grootste kansen, maar was niet scherp in de afwerking. Vlak voor rust kwam sv Nootdorp toch op 1-0 door een doelpunt van Koen van der Gaag. Na rust was de thuisploeg de bovenliggende partij en werd het al vlot 2-0 door wederom Koen van der Gaag. Zestienhoven leek geknakt en moest nog een treffer van Joep van Wijk incasseren: 3-0.

FC Zoetermeer was voor de derde week op rij aan de winnende hand. Nu kreeg het tweede team van XerxesDZB met 3-0 klop. Kirit Kerklaan (2x) en Matthijs Kox namen de treffers voor de koploper voor hun rekening. OLIVEO en DSO kwamen een 2-2 gelijkspel overeen in een duel met hoge intensiteit van beide kanten. Nigel Rijfkogel schoot de club uit Pijnacker naar een 1-0 voorsprong. Na de gelijkmaker van DSO schoot Ridvan Delikaya vlak voor rust de 2-1 binnen. In de tweede helft kwam DSO al snel weer op gelijke hoogte. Beide teams gingen vol voor de zege. In de slotminuut kreeg OLIVEO een strafschop, maar Rijfkogel kon de kans niet verzilveren: 2-2.

Het duel tussen DSVP en Soccer Boys werd in de 21e minuut gestaakt na een ernstige blessure aan de kant van de ploeg uit Pijnacker. De stand was op het moment van stilleggen nog 0-0.

4e divisie I

GSC ESDO kwam in het uitduel bij Wanica Star al snel op voorsprong door een fraai doelpunt in de kruising van Yassir El Yandouzi. De thuisclub profiteerde daarna van een fout in de achterhoede van GSC ESDO. Riaz Zahoer kon de 1-1 aantekenen.

GSC ESDO had al vlot weer een voorsprong te pakken. Een aanval over verschillende schijven werd goed afgerond door Mohammed Amine Zayzaoui. Na de thee zakte het niveau van het duel. Mohammed Amine Zayzaoui stelde de zege van bezoekers veilig met zijn tweede treffer: 1-3.

KMD was kansloos in het duel met HBSS. De Wateringers werden met 8-0 van het veld gespeeld. De wedstrijd tussen HMSH en Verburch eindigde in 1-1. HMSH kreeg veel kansen, maar alleen Jenairo Plein kon de bal tussen de palen krijgen.