O23 3e Divisie: TAC’90 pakt tweede zege op rij, RKDEO wint in Rotterdam

In 3D boekte RKDEO een mooie zege op sv Charlois na de 1-0 nederlaag tegen ARC bij haar debuut in de 3e divisie. In 3E waren Graaf Willem II VAC, FC ’s-Gravenzande en TAC’90 aan de winnende hand.

3e divisie D

RKDEO pakte in het uitduel voor de rust al een beslissende voorsprong tegen sv Charlois. Robin Schaareman was tot twee keer toe trefzeker. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg nog terug tot 1-2. Die stand bleef tot het eindsignaal op het bord staan en daarmee was de eerste zege van RKDEO een feit.

3e divisie E

Onder leiding van haar nieuwe trainer Fouad Guernaoui had TAC’90 meteen grip op het tweede team van RKDEO, dat moeite had met het hoge baltempo en de bewegelijkheid van de spelers van TAC’90. Dit resulteerde in enkele grote mogelijkheden die niet benut werden. De tweede helft ging het gelijk op. In de 58e minuut werd de score geopend door Nordin El Touni: 0-1. RKDEO moest komen en het spel werd fysieker. In de 82e minuut scoorde Moatamid Tahiri de 0-2 voor TAC’90.

Dominant

Wilhelmus kwam al snel op voorsprong tegen Graaf Willem II VAC door een treffer van Kevin Adebesin. Vlak voor het rustsignaal schoot Hugo Smeets de thuisclub op gelijke hoogte: 1-1. In de tweede helft was Graaf Willem II VAC dominant, maar verzuimde te scoren. Vlak voor tijd lukte dit alsnog. Stijn Moeselin zorgde voor een 2-1 eindstand.

In een sportief duel was FC ’s-Gravenzande gedurende de hele wedstrijd met Zuid West DH de betere ploeg. Na een kwartier spelen gaf Amin Mehrab een goede voorzet op Rick Keereweer, die van vijftien meter fantastisch binnenschoot. Tien minuten later was stond Mehrab opnieuw aan de basis van een doelpunt. Tim Rolf schoot de 0-2 binnen. In de tweede helft gaf de formatie van trainer Richard de Koning (foto) niets meer weg. In de 67e minuut viel de 0-3. Op aangeven van Rick Keereweer maakte Tim Rolff zijn tweede goal van de middag. Na een doelpunt van Yuri Dijkman leek het 4-0 te worden, maar deze treffer werd afgekeurd.

Gestaakt

sv Den Hoorn had door treffers van Stan Huijbens en Guy van Wely een 0-2 voorsprong te pakken in het uitduel bij HVV. Met nog twee minuten te spelen scoorde KayZhe van Es de 0-3, waarbij de keeper van HVV geblesseerd raakte en de ambulance moest komen. Het duel werd daarna niet meer uitgespeeld. Beide ploegen dachten dat de afspraak met de arbiter was dat het duel als uitgespeeld zou worden genoteerd, maar het duel staat nu te boek als gestaakt. Daarnaast ging sv Den Hoorn uit van een 0-3 eindstand en HVV van 0-2, omdat de laatste treffer buitenspel zou zijn geweest.