Zondag 1B: TAC’90 ook baas over amateurs van FC Eindhoven

TAC’90, de formatie van trainer Arie van der Padt, kon de goede reeks van voor de winterstop voortzetten. Na de zeges op DOSKO, FC Boshuizen en Erp werden de amateurs van FC Eindhoven aan de zegekar gebonden.

Over de eerste helft waren weinig hoogtepunten te melden. Het duel ging gelijk op en het spel golfde op en neer. Beide ploegen kregen wat kleine kansjes. Het was dus niet verrassend, dat de stand bij rust 0-0 was.

In de tweede helft was TAC’90 vanaf het begin de betere ploeg. In de 53e minuut kreeg Mo el Osrouti een grote kans maar zijn bal ging voorlangs. Het was wachten op een Haags doelpunt. Een vrije trap van Rensy Barradas belandde op de paal. Het doelpunt viel pas in de tachtigste minuut. Jahir Valerius zette een ééntweetje op met Rensy Barradas. Uit de voorzet kopte captain Randall Labordus (foto) de bal hard tegen de touwen: 0-1.

Spannend

FC Eindhoven kon de gehele tweede helft geen vuist meer maken, maar met een kleine voorsprong bleef het spannend voor TAC’90. In de blessuretijd speelde Mounir Faloun de bal met een boogje naar Mo el Osrouti en hij schoot vervolgens de bal diagonaal binnen: 0-2. TAC’90 kreeg daarna nog een grote kans, maar alleen voor de keeper twijfelde Randall Labordus te lang, waardoor de doelman redding kon brengen. In de rebound kon ook Jesus Penate de keeper niet passeren.

Dankzij de 0-2 overwinning staat TAC’90 nog steeds op een vierde plaats, maar met net zoveel punten als Kruisland en Nemelaer, die plek twee en drie bezetten.