Zondag 3e Divisie: Quick moet in ondertal buigen voor Gemert

Op deze grauwe en koude middag stond een belangrijke wedstrijd op de rol voor Quick, want Gemert was één van de ploegen die onder de Haantjes stond. De gastheren hadden zich in de winterstop flink versterkt en zagen een drietal daarvan debuteren. Desondanks was het ook lange tijd weer een wedstrijd waarin beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd waren, maar de thuisploeg won in de slotfase met een man meer in het veld.

Tekst: Marcel de Kler

De start voor de Haagse ploeg was dramatisch te noemen, want al na twee minuten spelen werd een voorzet ingekopt door Joost Habraken voor de 1-0. Waarschijnlijk had trainer Paul van der Zwaan een andere methode in gedachten om zijn ploeg wakker geschud te krijgen, maar deze dreun kwam wel even aan. Het leidde al snel tot enkele veldomzettingen en hierna was de wedstrijd in evenwicht. Het leidde tot veel strijd, maar ook tot weinig kansen.

Speldenprikjes

Quick begon langzaam de weg naar voren iets beter te vinden, maar verder dan enkele speldenprikjes kwamen de Haantjes niet. De bezoekers konden eigenlijk ook niet echt een vuist maken en zo kabbelde de eerste helft als een tactisch schaakspel richting de rust. Zonder dat er echt iets noemenswaardigs te melden was, gingen beide ploegen dan ook aan de thee met een 1-0 tussenstand.

Strafschop

Na de rust kwam Quick met enkele verse krachten het veld in om meer druk te kunnen zetten naar voren. Binnen enkele minuten na de hervatting leverde dit ook een goede aanval op, waarbij Frank van der Heiden door het centrum op avontuur was gegaan. Hierbij werd hij neergelegd en daar was ook geen enkel misverstand over bij iedereen. Het enige was dat heel Gemert vond dat de overtreding nog net buiten de beruchte lijnen was gemaakt, maar de scheidsrechter was het niet met de zwart-witten eens en legde de bal op de stip. Frank van der Heiden (foto) velde het vonnis zelf en schoot Quick op gelijke hoogte: 1-1.

Reddingen

Hierna bleef het spel op en neer gaan, zonder dat het echt te grote kansen leidde. Frank van der Heiden was nog dichtbij met een kopbal, maar zag de Gemert-doelman redding brengen. Dat was ook het geval bij een kopbal van Philip Kouwenhoven. Aan de andere kant moest doelman Patrick Zunderdorp ook tweemaal goed handelend optreden bij schoten van afstand. Eigenlijk kabbelde de wedstrijd dus ook na de rust door, zonder dat het veel spektakel bracht.

Rood

Bij het ingaan van het laatste kwartier leek er ook weinig aan de hand toen de Quick-defensie bij de middenlijn een Gemert-opbouw onderbrak. De terugspeelbal op doelman Zunderdorp was echter veel te zacht en Gemert-spits Ralf Kemper ging er vol overtuiging op af. Doelman Zunderdorp kwam net iets te laat bij de bal en raakte de Gemert-spits ver buiten het eigen strafschopgebied. De scheidsrechter was echter onverbiddelijk en toonde Zunderdorp rood voor het voorkomen van een scoringsrijpe kans.

Debuut

Dit zorgde wel voor het debuut voor doelman Jesper Hegie, die zo in de voetsporen van zijn vader kwam. Lange tijd hoefde hij weinig te doen, want ondanks het overtal kregen de Brabanders geen grote mogelijkheden. Toch sloop er steeds meer onrust in het Haagse spel en kon de bal niet meer in de ploeg gehouden worden. Ook maakte Quick steeds meer kleine overtredingen en dat werd de Haantjes uiteindelijk fataal. Enkele minuten voor tijd werd een vrije trap voor het doel geslingerd en Gemert-spits Kemper kopte deze knap binnen voor de 2-1.

Knop om

In de slotminuten kon geen kans meer afgedwongen worden en zo was er andermaal in 2023 een zure nederlaag te noteren voor Quick. De knop zal echter wel snel omgezet moeten worden. Mede door de overige uitslagen is “de streep” nu ook dichterbij gekomen en dat zet extra druk op de wedstrijd van volgende week. Dan speelt Quick thuis tegen Baronie, dat dit weekend op twee punten van de Haagse ploeg kwam.