Zondag 4e Divisie A: HBS houdt koppositie in handen na zege op VOC

Op Craeyenhout namen de Kraaien het op tegen het Rotterdamse VOC. Na een matige eerste helft met weinig scoringsmogelijkheden nam de spanning in de tweede helft toe. HBS leek een veilige voorsprong te nemen, maar zag VOC in de slotminuten nog dichterbij komen. HBS hield stand en hield de punten in huis en blijft de ranglijst aanvoeren.

Tekst: Roland van der Linden         |    Foto’s: Aad van der Knaap

Na vijf minuten spelen kreeg HBS haar eerste kans. Fabian Hilpert wilde met links uithalen, maar kon de bal niet vol raken, waardoor de kans verloren ging. HBS was de betere ploeg in de openingsfase en moest het spel maken. VOC speelde vooral de lange bal. Pas halverwege de eerste helft kon VOC voor het eerst gevaarlijk worden, maar HBS-doelman Delano Korststam liet zich niet passeren.

De kansen bleven schaars in het duel. Fabian Hilpert zag zijn schot in het zijnet verdwijnen en even later ging Ilias Kariouh alleen op de keeper af. Zijn schot werd gestopt door de Rotterdamse doelman. Bij rust stond nog steeds de 0-0 op het scorebord.

Na de hervatting kwam HBS flitsend uit de startblokken. Na een minuut spelen kopte Kevin Schutte de bal het vijandelijke doel in: 1-0. HBS bleef kansen krijgen. Een schot van Marijn Le Congé ging net naast en ook Fabian Hilpert kon de bal niet het doel in krijgen. VOC overleefde de openingsstorm en kwam zelf weer beter in haar spel zonder echt gevaarlijk te worden.

Halverwege de tweede helft voerde HBS twee wissels door. VOC bleef het moeilijk vinden om kansen te creëren en HBS was dreigend vanuit de counter. Met nog zo’n tien minuten te spelen viel de tweede Haagse treffer. Een schot van Ilias Kariouh werd niet goed verwerkt door de VOC-doelman en Luca van Leeuwen tekende voor de 2-0. In de slotfase ging eerst een bal van de Rotterdammers nog over het doel heen, maar kwam in blessuretijd de 2-1 nog op het bord. Het laatste wapenfeit kwam op naam van Ilias Kariouh, maar zijn schot werd schitterend gered door de doelman van VOC.