Scheveningen versterkt zich per direct met Lorenzo van Kleef

Lorenzo van Kleef (foto) komt per direct over van Sparta naar Scheveningen en tekent een contract dat hem tot de zomer van 2024 aan de Houtrust-bewoners bindt. Onder bepaalde voorwaarden blijft een overstap naar het betaald voetbal mogelijk in de zomer van 2023.

Met de komst van de 22-jarige Van Kleef krijgt Scheveningen er een speler bij die op meerdere posities inzetbaar is, extra dynamiek en voetballend vermogen aan de ploeg toevoegt en uit de Haagse regio komt. De technische staf krijgt er daarmee – mede vanwege een aantal zware blessures – een welkome extra optie bij met bewezen geschiktheid om er direct te kunnen staan op het niveau van de Jack’s League.

ADO Den Haag

Via Haaglandia en VELO kwam hij terecht in de jeugdopleiding van ADO Den Haag, tekende daar ook zijn eerste contract, maakte zijn minuten in de Eredivisie tegen PSV en Ajax, maar een echte doorbraak bleef vooralsnog uit.  In 2020-2021 werd hij verhuurd aan FC Eindhoven en kwam in de Keuken Kampioen Divisie tot 31 duels. Daarna maakte hij halverwege vorig seizoen de overstap naar Quick Boys en verdiende met een goede tweede seizoenshelft een terugkeer in het betaald voetbal bij Sparta Rotterdam. Daar kwam hij voornamelijk voor de beloftenploeg in de Jack’s League uit.

Goedkeuring

Van Kleef staat maandagavond al voor het eerst op het trainingsveld en speelgerechtigdheid voor Scheveningen is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de KNVB voor tussentijdse overschrijving.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder