O21 Divisie 1: Eindelijk volle buit voor ADO Den Haag O21

ADO Den Haag O21 heeft de thuiswedstrijd tegen NAC Breda O21 met 3-2 gewonnen en daarmee komt een einde aan een periode zonder winst, die al sinds 8 oktober 2022 duurde. Op die datum werd De Graafschap O21 thuis met 1-0 verslagen door een treffer van Nick Broekhuizen.

Tekst: Glenn Duijzer

De laatste treffer die ADO Den Haag O21 scoorde was op 19 november 2022 in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen O21 (1-2). De doelpuntenmaker destijds was Abdel Belarbi. Het toeval wil dat beide doelpuntenmakers zaterdag ook op het wedstrijdformulier voorkwamen met een treffer.

Na een vroege achterstand vanaf elf meter door Ayouba Kosiah, scoorde voor de Hagenaars na achttien minuten Abdel Belarbi de gelijkmaker: 1-1. Toch ging ADO Den Haag O21 met een achterstand de rust in nadat dezelfde Kosiah na iets meer dan een half uur voetballen de bezoekers op 1-2 had gezet.

Na rust kwamen de geel-groenen ongewijzigd terug uit de kleedkamer. De bezoekers wisselden tweemaal. Twintig minuten voor tijd scoorde Nick Broekhuizen de gelijkmaker. In de laatste tien minuten gooide trainer Giovanni Franken er nog drie verse spelers in voor het slotoffensief.

De beloning was daar in de blessuretijd. Met een schitterende vrije trap bracht Finn de Bruin de drie punten binnen voor ADO Den haag O21: 3-2. Nadat hij eerder deze week zijn eerste contract bij ADO Den Haag had getekend, was de treffer voor de jonge middenvelder een mooie afsluiting van een sportief goede week.

De komende week staat er voor ADO Den Haag O21 geen oefenwedstrijd op het programma. Op zaterdag 4 februari wacht de uitwedstrijd tegen FC Groningen O21. De aftrap op Sportpark Corpus Den Hoorn is om 14.30 uur.