Zaalvoetbal: Verdedigend zwak FC Westland blijft met lege handen

De zaalvoetballers van FC Westland speelden voor de derde maal dit seizoen tegen White Stones. De ploeg uit Egmond aan Zee werd in de beker met 5-3 verslagen, maar de uitwedstrijd in Noord-Holland verloor FC Westland met 3-2. Nu in eigen huis wist de ploeg van coach James Dhanai na 2-4 bij rust in de tweede helft het wedstrijdbeeld niet te draaien en verloor uiteindelijk met 5-8.

Tekst: Peter Botman

FC Westland moet punten gaan halen en de wedstrijd tegen White Stones leek daarvoor een mogelijkheid. De ploeg uit Egmond speelde vorig seizoen nog in de Eredivisie en bezet nu een plaats in de middenmoot. Karam Bouhkari stond aan de basis van de 1-1. Slecht uitverdedigen zorgde voor een vrije schotkans en de gelijkmaker.

Onschadelijk

Het slechte verdedigen aan FC Westland-zijde was eigenlijk wel het beeld dat exemplarisch was voor de rest van de wedstrijd als het om de tegendoelpunten gaat. Ook te laks omschakelen zorgde voor te veel tegentreffers. Keeper Barry Botman wist in veel gevallen de Noord-Hollandse inzetten onschadelijk te maken, maar moest toch acht keer de gang naar het net maken. Een belangrijk aandachtspunt dus voor de Westlanders als zij ook komend seizoen nog in de eerste divisie uit willen komen. De komende periode zal hiervoor beslissend zijn met een aantal wedstrijden tegen directe concurrenten. Karam Boukhari en Faical Amheye (foto) scoorden beiden tweemaal. Mo Maatoug maakte met één treffer de vijf vol. Namens White Stones schoten Huib Sprenkeling (3x), Jordin Koel (2x), Mike Twisk, Daan Groot en Job Zentveld (allen éénmaal) raak.