Zaalvoetbal: Vrouwenteam zvv Den Haag blijft steken op 2-2, Futsal R’dam bekert door

Wederom heeft het vrouwenteam van zvv Den Haag niet kunnen winnen van haar ‘angstgegner’ Futsal Rotterdam. Toch was het spel van de ploeg van trainer René Havermans goed tot uitstekend te noemen.

Tekst: Ulis van Maanen    |     Foto: Samantha van Tol

Zonder Sabrina Pufflijk (vakantie), Britt Kettenburg, Lavinia Poku en Esmeralda van den Heerik (geblesseerd) startte zvv Den Haag het bekerduel zeer voortvarend. Het scoorde wel, maar niet voldoende. Er moest met meer dan drie goals verschil gewonnen worden. Een lastige klus.

Frivool

Op doel stond Lisa Franken, die een prima partij keepte, maar helaas niet kon voorkomen dat er twee keer tegen gescoord werd door Futsal Rotterdam. zvv Den Haag speelde frivool en combineerde er lustig op los. Steeds ging het op zoek naar meer goals, maar vond die niet altijd. Aantrekkelijk zaalvoetbal was het zeker, echter de legio kansen werden wederom niet benut.

zvv Den Haag kwam via Priscilla Mesker vroeg in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Amper tien minuten gespeeld. zvv Den Haag was ook de bovenliggende partij in die fase in de eerste helft en speelde sterk. Ook Samia Kaaouane (geselecteerd voor het nationaal Futsalteam van Marokko) kon zelf terugkijken op een goede wedstrijd. De robuuste Haagse bleef rustig in penibele arbitrale situaties en op cruciale spelmomenten deed zij, net als de overige speelsters, wat zij moest doen en wat er van haar verwacht werd door het illustere typisch Haagse trainersduo Havermans en Brand.

Onverwacht

Futsal Rotterdam, onder aanvoering van haar sluwe teamcaptain Alyssa Dijkstra, bijgestaan en versterkt door het vermaarde aanvalsduo Sherra Henriquez en Jennifer Oliveira, kwam vier minuten na de Haagse treffer, onverwacht langszij: 1-1. Coach Sharon Van Zadelhoff-Bakker leek met de nodige peptalks haar ploeg weer in de wedstrijd te hebben gekregen.

Tot aan het rustsignaal bleef zvv Den Haag aanvallen en zoeken naar de 2-1 en 3-1 voorsprong. Het Rotterdamse net werd maar niet gevonden De rust werd dan ook bereikt met een teleurstellende 1-1 remise.

Kansen

Dan het tweede bedrijf. De eerste minuten waren een kopie van de eerste. Het was aanvoerster Priscilla de Vos die trefzeker was: 2-1. Iedereen verwachtte dat zvv Den Haag vervolgens zou doorpakken en de legio kansen zou verzilveren. Niets was minder waar. Sterker, Futsal Rotterdam kwam in de laatste minuten langszij: 2-2! Einde wedstrijd. Einde bekeravontuur. Ongeslagen en toch verloren!

Op naar volgende week. Dan wacht het altijd lastige OS Lusitanos! Het wordt spannend. De eerste wedstrijd in de kampioenspoule!

 

Lees verder