O23 Cup: FC Skillz ruim langs RKDEO, TAC’90 en Zuid West DH verrassen

In de tweede ronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de O23 Cup troefde OLIVEO VELO af. Er werden ook wedstrijden gespeeld in de 1/8e finales. HBS bond Graaf Willem II VAC aan de zegekar. FC Skillz was in een doelpuntrijk duel te sterk voor RKDEO. TAC’90 bleef baas over Westlandia O23. Zuid West DH en Quick bekeren verder na strafschoppen.

OLIVEO O23 – VELO O23

In de tweede ronde van de O23 Cup was OLIVEO in de eerste helft de bovenliggende partij tegen VELO O23 en kwam op een 1-0 voorsprong door een treffer van Luc Brouwer. Na de thee drong VELO aan en kwam OLIVEO lastig onder de druk uit. Uit een counter zorgde Sem van Venrooij voor een 2-0 stand waarna Luc Brouwer het karwei definitief klaarde: 3-0.

Graaf Willem II VAC O23 – HBS O23

In een eenzijdig duel ging HBS er met de 2-4 winst vandoor. HBS had veelal de bal en kreeg een flink aantal kansen, terwijl Graaf Willem II VAC het moest hebben van een paar gevaarlijke uitvallen, waaruit het toch nog twee doelpunten kon produceren. Bij rust had HBS al een 1-3 voorsprong opgebouwd door treffers van Koen Starrenburg, Dylan Venneman en Kai van Heusden. Na de hervatting scoorde Venneman opnieuw. Namens de thuisploeg waren Hugo Smeets en Rein Langerak trefzeker.

RKDEO O23 – FC Skillz O23

In Nootdorp scoorden RKDEO en FC Skillz er lustig op los. Na negentig minuten voetbal stond een 3-7 eindstand op het scorebord. Voor de thuisclub waren Ishaan Makhanlal, Jesper Vergunst en Mats Hofland scherp in de afwerking. Delano van den Barselaar was de gevierde man aan de kant van FC Skillz met drie treffers. Fouad Boutachkourt, Daniël Ojiri, Adam Bekkaoui en Azzedine el Kadi namen de overige treffers voor hun rekening.

BSC’68 O23 – Quick O23

In de eerste helft van deze mooie bekerstrijd was BSC’68 de betere ploeg en nam terecht de leiding in het duel. Na de doelwisseling was Quick heer en meester, maar kon pas in de 87e minuut de gelijkmaker op het scorebord krijgen. Uit een strafschop bracht Alejandro Dhoen de ploeg van trainer Bas Toet (foto) op gelijke hoogte. In de beslissende strafschoppenserie won Quick met 4-5. Kjell van Heusden schoot de winnende pingel binnen.

TAC’90 O23 – Westlandia O23

Een stevig spelend TAC’90 troefde Westlandia af. Het duel bereikte de rust met de brilstand nog op het bord. Na de thee opende Nordin el Touni na een uur de score voor TAC’90. Met nog negen minuten te spelen was het duel gespeeld. Ayoub Zouali bepaalde de eindstand op 2-0.

Zuid West DH O23 – RKAVV O23

Zuid West DH speelde vrijwel met haar tweede O23-team en verraste de Leidschendammers met veel inzet. In een stevig potje van beide kanten was er voor rust maar één grote kans. Deze werd door Max Beune op de lat gekopt. In het tweede deel van de wedstrijd drukte RKAVV O23 de thuisploeg naar achteren. In de 52e minuut werd Nick Gardenier in het zestienmetergebied neergelegd. Arbiter Alex Pronk wees naar de strafschopstip, maar het schot van aanvoerder Sebastiaan Haarlemmer werd gekeerd door doelman Marwan el Abdellaoui. Uit de tegenaanval schoot Imad el Mazdoula de 1-0 binnen. RKAVV dacht de gelijkmaker te scoren, maar de scheidsrechter oordeelde dat de bal de doellijn niet gepasseerd was. In de 65e minuut was het toch raak voor RKAVV. Nick Gardernier zorgde voor de 1–1. Strafschoppen moesten een winnaar aanwijzen en Zuid West DH bleek hier met 5-4 de betere ploeg in.