Ook Henk Boon stopt na dit seizoen bij HVC’10

Nadat Piet Boon enkele weken geleden besloten heeft als trainer te stoppen, heeft ook assistent-trainer (en neef) Henk Boon (foto) de Technische Commissie van de Hoekse club laten weten dat hij na dit seizoen zijn rol als assistent neerlegt.

Tekst: Cees van der Pol

De oud-speler van vv Hoek van Holland, was eerder hoofdtrainer van HVC’10 en hij stapte als interim-trainer vier jaar geleden ook in het gat dat in april 2018 ontstond, toen Henk de Zeeuw de fusieclub verliet. Twee jaar geleden ging Henk zijn neef Piet assisteren en het duo bereikte vorig jaar na enkele vervelende coronajaren de finale van de nacompetitie. Die werd verloren in de wedstrijd tegen DSO. Maar de ongekend spannende afloop van de nacompetitie bracht veel elan in de Hoekse gelederen.

Inzet

De ras-Hoekenees blijft wel voor de club behouden, omdat hij werkzaamheden verricht voor de jeugdafdeling van HVC’10. Het bestuur van HVC’10 vindt het jammer dat Henk Boon als assistent vertrekt, maar respecteert zijn beslissing en bedankt hem voor zijn inzet.

Witte rook

Intussen heeft HVC’10 diverse gesprekken gevoerd met de sollicitanten voor het hoofdtrainerschap. Nadat de TC met enkele kandidaten heeft gesproken, schuift deze week ook een spelersdelegatie aan tafel aan. De verwachting is dat er binnen niet al te lange tijd groen licht of witte rook te zien zal zijn in De Hoek.

Lees verder