Sir Winston Cup: Late treffer levert RKDEO winst op op Forum Sport

Het was een weerzien van een aantal oud-RKDEO-spelers, die momenteel bij Forum Sport spelen in het duel van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winstun Cup dinsdagavond tussen beide teams in Nootdorp.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Spelers die in een verleden bij RKDEO in de jeugd of selectie hebben gespeeld, zals Sven Koppenol, Kai Vols, Hayden Bergen, Storm Kranendonk en Luuk Goedbloed. Veel handshakes maar zodra het fluitje van scheidrechter Ron Karremans was afgegaan voor de aftrap, waren tijdelijk veel vriendschappen vergeten en werd er gestreden om elke meter en balbezit.

Al na elf minuten de eerste kans voor Forum Sport, maar spits Luuk Goedbloed zag zijn inzet via de vingertoppen van de RKDEO-doelman over de Nootdorpse lat gaan. In de eerste helft had Forum Sport veel balbezit, maar de ploeg van trainer Bas Steffens kon niet echt gevaarlijk worden. Vijf minuten voor rust een bal van achteruit bij RKDEO – gedragen door de wind – maar spits Robin Schaareman ging toch door, kreeg een leuke kans, maar meer ook niet. Bij rust dus nog 0-0.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Forum Sport nam de leiding. De Voorburgse ploeg nam gelijk het initiatief. De Nootdorpse defensie probeerde nog een schot van Sven Koppenol te blokken, maar de bal zeilde over doelman Huub Koning in het doel: 0-1. Na drie minuten een goede voorzet van Irian Boeschoten, maar het schot van Olaf Kramer verdween recht in handen van doelman Bas Tanis.

Niet lang daarna een overtreding op Pjer Bom van Forum Sport in het strafschopgebied en arbiter Karremans legde de bal terecht op de stip. De elfmetertrap van Luuk Goedbloed was echter een eenvoudige prooi voor RKDEO-doelman Koning. Drie minuten later een verre bal van doelman Koning, collega Tanis twijfelde in het doel van Forum Sport met uitkomen en op de rand van de zestien kwam de bal in een kluts met RKDEO-aanvaller Robin Schaareman, waarna de bal tergend langzaam naast de voor de thuisploeg verkeerde kan van de paal belandde.

Twee minuten later was de 1-1 wel een feit. Hoewel er een luchtje van buitenspel aan voorafging (de assistent-scheidsrechter van Forum Sport vlagde wel), scoorde gelegenheidsspits Jack Doorschodt de gelijkmaker: 1-1. Arbiter Karremans wees de protesten van Forum Sport van de hand. Met nog twintig minuten te gaan een schot van Forum Sport-speler Giovanni Quershi van afstand, maar de bal verdween in handen van Huub Koning. Ook uit een vrije trap vanaf de zijlijn van Nychel l’Ami eindigde de bal in handen van de RKDEO-goalie.

Met nog tien minuten te gaan nam RKDEO de leiding. Na een steekpass van Lando van Duijn op Hozan Hussaini wist laatstgenoemde doelman Tanis te verschalken: 2-1. Forum Sport probeerde er nog een strafschoppenserie uit te halen, maar het laatste fluitsignaal kwam bij de 2-1 stand.