Warming-up 4D/4E: Zware test voor Graaf Willem II VAC, Maasdijk ontvangt Overschie

In de strijd om de eerste plaats in 4D moet Graaf Willem II VAC een lastige klip omzeilen. De formatie van trainer Jan de Jong (foto) gaat langs bij Groeneweg. FC Zoetermeer speelt een uitduel bij Floreant. Maasdijk kan in 4E aanhaken bij de topploegen met een zege op Overschie.

Tekst: Roland van der Linden

4e klasse D

Koploper Graaf Willem II VAC wordt op de hielen gezeten door IJVV de Zwervers. De bewoners van de Roggewoning spelen een uitduel bij Groeneweg, dat op een derde plaats staat. Groeneweg heeft zes punten achterstand op Graaf Willem II VAC en is alleen gebaat bij een zege. IJVV Zwervers speelt een thuisduel tegen SEV, dat de punten hard kan gebruiken om bij de onderste plaatsen vandaan te komen.

Voor FC Zoetermeer lijkt dit seizoen een plek in de nacompetitie het hoogst haalbare. De ploeg van vertrekkend trainer Leroy Vaes gaat langs bij middenmoter Floreant. KSD-Marine mag het opnemen tegen RVC Celeritas. Ook de Rijswijkers moeten hopen op een periodetitel. KSD-Marine strijdt om weg te komen bij de degradatieplaatsen.

4e klasse E

Voor Maasdijk staat een belangrijk duel op het programma tegen laagvlieger Overschie. Met een zege houden de Maasdijkers druk op de topploegen en kan de equipe van trainer Dennis van den Steen wellicht nog de aansluiting vinden.

MSV’71 kan zichzelf en streekgenoot Maasdijk een handje helpen door tegen Rotterdam United voor een verrassing te zorgen. De tegenstander staat op een derde plaats met maar een punt achterstand op de koplopers Overmaas en Hermes DVS. MSV’71 staat zelf op een tiende positie.

Lees verder