Warming-up 4e Divisie (zo): Cesco Agterberg: ,,Alert zijn op counters SJC”

Westlandia speelde vorig weekend de verre uitwedstrijd in Meppel tegen Alcides. De Naaldwijkers tonden met 2-3 voor toen het duel door de scheidsrechter werd gestaakt. Westlandia zal nog een keer voor het restant de rit naar Meppel moeten maken, of de tuchtcommissie moet besluiten het restant in Naaldwijk te laten spelen.

Tekst: Ton Beije

In ieder geval was het doffe ellende afgelopen zondag in Meppel. Niet de tussenstand van 2-3, maar het feit dat de wedstrijd werd gestaakt. Trainer Cesco Agterberg daarover: ,,Ellende, dat kun je wel stellen ja. Er was eigenlijk niets aan de hand, we controleerden de wedstrijd, maakten één foutje waardoor de tegenstander via een penalty op 2-2 kwam tegen alle verhoudingen in. We rechtten onze rug, wisselden aanvallend en twee minuten later maakten we de 2-3 en wilden doorstomen aangezien zij toen al met tien man stonden. Windje mee, niets aan de hand. Totdat er dus iets gebeurde op de bank bij Alcides. Wedstrijd gestaakt en het is aan de KNVB wat zij nu gaan beslissen.”

Doorspelen

Was er geen mogelijk om nog door te gaan, nu moet Westlandia waarschijnlijk voor de resterende tijd weer naar Meppel. Agterberg: ,,Wij wilden heel graag doorspelen, wat ik zeg, we controleerden de wedstrijd met elf tegen tien, 2-3 voor, wind mee. En een tegenstander die gefrustreerd was. Wij hadden de wedstrijd heel graag uit willen spelen, maar de scheidsrechter staakte de wedstrijd definitief.”

Lastig

Hoe kijkt Agterberg terug op de wedstrijd van Westlandia-kant? Hij: ,,Het waren lastige omstandigheden: harde wind, hard kunstgrasveld dat erg hobbelig was, een tegenstander die massaal inzakte en ook nog via een handsbal op voorsprong kwam. Voor rust deze achterstand nog omgebogen in een 1-2 voorsprong en er was niets aan de hand. De tweede helft zakte de tegenstander nog meer in en maakten we één foutje waar de 2-2 uitkomt. Voetballend waren we best prima en we waren er dan ook gerust op dat het onze kant op zou vallen. Dat gebeurde ook, alleen hebben we de wedstrijd niet uit mogen spelen.”

Counter

Zondag komt SJC op bezoek op De Hoge Bomen, dat afgelopen weekend thuis uithaalde tegen Rohda Raalte. Agterberg over dat duel: ,,SJC is een prima ploeg, ervaren spelers en spelen vanuit de counter. Veel mensen achter de bal, maken het spel niet en wachten je op als tegenstander. We zullen geduldig moeten zijn en alert voor hun counters. Voor ons wordt dit een zwaar potje.” Maar ook een wedstrijd voor eigen publiek met de kans wat dichter bij de kopgroep te komen. ,,Ja, de top zeven staat sowieso op drie punten van elkaar, dus het blijft iedere week spannend”, aldus Agterberg.

Hij kan in ieder geval met een compleet fitte selectie aantreden tegen SJC.