Warming-up 3e Divisie (zo): Mark Schuur: ,,Wij moeten koelbloediger worden”

Afgelopen speelronde speelde TOGB op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Groene Ster. Dat de gasten met tien man stonden en TOGB dus een overtal had, kon voor de selectie van Mark Schuur (foto) niet leiden tot drie punten. Er waren ook in deze wedstrijd genoeg mogelijkheden voor de geel-zwarten, om de wedstrijd te beslissen, maar het zat in deze wedstrijd ook niet mee.

Tekst: Ron Fruining

Zo werd een zuiver doelpunt geannuleerd voor buitenspel en werd TOGB een strafschop onthouden na een overtreding op Dean Zandbergen, vanwege buitenspel voorafgaande aan de overtreding op Zandbergen.

Zondag speelt TOGB in speelronde 21 de return tegen USV Hercules. Een tegenstander die momenteel vierde staat, afgelopen zondag met 1-2 te sterk was voor OJC Rosmalen en graag de eerder geleden nederlaag bij TOGB in de heenwedstrijd (2-1) wil vereffenen.

Mark Schuur kijkt vooruit naar de ontmoeting op sportpark Voordorp in Utrecht.

Komende zondag zit je de laatste wedstrijd uit van je schorsing. Hoe moeilijk is het voor een coach om vanaf de zijkant te moeten toekijken?

,,Het is kijken naar een wedstrijd vanuit een ander oogpunt. Ik zat afgelopen wedstrijd op de nieuwe tribune en dan kijk je van bovenaf. Moeilijk is het niet, omdat je weet dat je op de wedstrijddag niet met het team mag bemoeien. Dus voorafgaand aan de wedstrijd van zondag, is alles al besproken en getraind. En de staf die op de bank zit, bezit meer dan genoeg kennis en inzicht om het team te coachen.”

Afgelopen zondag lukte het scoren van de gecreëerde kansen niet. Jullie werken er hard aan om de effectiviteit te vergroten. Wat is de oorzaak volgens jullie als technische staf dat de kansen niet benut worden?

,,Kansen creëren gaat ons in principe en in de meeste wedstrijden goed af. Het benutten van deze kansen moet echt beter.  Dat heeft toch te maken met de keuze van de speler die hij op dat moment maakt. Wat ook meespeelt is dat mijn spelers wat koelbloediger moeten worden in dat soort situaties.”

Iedereen is beschikbaar op Youri de Winter na. Dit betekent dat je spelers teleur moet stellen. Hoe houden jullie de spelers die niet spelen gemotiveerd en zorgen de spelers ervoor dat ze er kunnen staan als dat van ze gevraagd wordt?

,,De spelers stellen zichzelf op. Wij als staf kijken of spelers fit zijn, de bereidheid hebben en maken dan op basis van de analyse van de tegenstander, de keuze van wie er bij de wedstrijdselectie zitten. Sommige spelers mogen nog spelen in de O23 en die maken daar hun minuten. Daarnaast zorgen we voor oefenwedstrijden waar mogelijk. En de motivatie begint met een intrinsieke motivatie.”

Hercules heeft een uitstekende selectie die bovendien al jaren gewend is om op divisieniveau te voetballen. Welke spelopvattingen zetten jullie in om Hercules ook op eigen veld te kunnen verslaan?

,,Ten eerste spelen wij zondag op gras. Dat is al iets waar de spelers aan moeten wennen. De spelopvattingen die wij gaan hanteren zijn bekend, spelen met onze eigen principes. En we gaan kijken waar wij Hercules “pijn” kunnen doen vanuit onze eigen speelwijze.”

 

 

 

Lees verder