Warming-up 4e Divisie (zo): Maurizio Ceccucci: ,,Topvorm nodig om te winnen”

RKAVV verloor afgelopen zondag voor de tweede keer dit seizoen en staat nu drie punten achter de koploper. In Alphen aan den Rijn moet van Alphense Boys worden gewonnen om niet verder weg te zakken uit de kopgroep. Het zal moeilijk worden omdat scoren niet gemakkelijk gaat en de thuiswedstrijd moeizaam werd gewonnen.

Tekst: Pieter Donath

Alphense Boys heeft achttien punten minder verzameld dan RKAVV en is met een tiende plaats middenmoter. Vorige week werd gelijk gespeeld tegen rkvv Velsen. Willen de Leidschendammers mee blijven doen in de top van de Vierde Divisie, dan moet er worden gewonnen. De nederlaag tegen Purmersteijn was zuur. Na de gelijkmaker werd ruim een half uur gestreden voor de winnende goal, maar in de 94e  minuut viel deze aan de andere kant (1-2).

Onterecht

Direct daarna scoorde Robin Steffens vanaf de aftrap, maar de gelijkmaker werd, naar later bleek, onterecht afgekeurd. De spelers van Purmersteijn waren nog aan het ‘feesten’ en stonden niet op hun speelhelft opgesteld, maar dit zou niet nodig zijn geweest.

Trainer Maurizio Ceccucci (foto) van RKAVV regeert op de gebeurtenissen tegen Purmersteijn, het verwerken van de teleurstelling en geeft zijn verwachting voor de wedstrijd tegen Alphense Boys.

Werd het doelpunt van Robin na de 1-2 onterecht afgekeurd?

,,Jazeker. Helaas was de grensrechter niet op de hoogte van de spelregel dat als alle spelers buiten de lijnen zijn, de aftrap genomen mag worden. Na de wedstrijd heb ik het arbitrale trio gesproken. De scheidsrechter was wel op de hoogte van die regel, maar de grensrechter niet. Onbegrijpelijk. Dezelfde grensrechter keurde ook een zuiver doelpunt af van Edwin Agyare.”

Is het veel missen van kansen tegen Purmersteijn een terugkerend probleem?

,,Zoveel kansen hebben we ook niet gehad. Ik denk overigens wel meer dan de tegenstander, maar daar krijg je geen punten voor.”

Hebben jullie het teleurstellende verlies tegen Purmersteijn al verwerkt?

,,Ja, we hebben het dinsdag met beelden geanalyseerd en geconcludeerd dat het van onze kant niet de beste wedstrijd was. Nu richten wij de focus weer op zondag.”

Wat voor wedstrijd verwacht je tegen Alphense Boys?

,,Gezien de thuiswedstrijd moeten we in topvorm zijn om te winnen. Het was de enige wedstrijd dit seizoen die we hebben gewonnen, maar waar een gelijkspel meer verdiend was geweest. Dus we realiseren ons dat het geen makkie wordt.”

Lees verder