Warming-up 4e Divisie (za): Richard Middelkoop: ,,Goed gevoel over duel tegen Kloetinge”

FC ’s-Gravenzande haalde vorig weekend de volle buit binnen door op het Julia Sportpark ARC met 3-0 te kloppen. Zaterdag wacht een enorme kluif voor de ploeg van trainer Richard Middelkoop, want hij trekt met zijn ploeg naar Zeeland om koploper Kloetinge het leven zuur te maken.

Tekst: Ton Beije

Het werd zaterdag een ruime 3-0 overwinning op ARC, maar die zege was niet zo vanzelfsprekend. Trainer Richard Middelkoop (foto) over dat duel: ,,In die wedstrijd werden we het eerste gedeelte overlopen door ARC. Dit mag komende zaterdag niet gebeuren, want dan zal Kloetinge de kwaliteit hebben om de wedstrijd te beslissen. We zullen vanuit een compacte organisatie moeten spelen. Kloetinge is een ploeg die vanuit de omschakeling dodelijk kan zijn.”

Geduldig

,,Ik vind dat wij dit ook kunnen en zullen de ruimte die Kloetinge zaterdag laat vallen moeten gebruiken om zelf te komen tot het creëren van kansen”, gaat Middelkoop verder. ,,Als wij als FC ’s-Gravenzande ergens het geloof hebben, dat wij dit seizoen mee gaan doen voor een prijs dan moeten we zaterdag vanaf seconde één geconcentreerd zijn en het lef hebben om geduldig  te blijven in onze eigen manier van spelen.

Pijn

Het geloof bij de Westlanders is er om Kloetinge als koploper op eigen veld pijn te doen. Richard Middelkoop: ,,Ik heb hier een heel goed gevoel over en zie dat wekelijks terug op de trainingen. Ik kijk dus uit naar zaterdag en ben benieuwd hoe mijn ploeg deze kans gaat oppakken om de aansluiting te maken bij de top van deze afdeling.”

Middelkoop moet het zaterdag in ieder geval doen zonder Sil van Ooijen en Kilian Berkhout.

Lees verder