Warming-up 4e Divisie (zo): Ekrem Kahya (HBS): ,,Competitie wordt zondag niet beslist”

HBS won zelf afgelopen zondag met 2-1 van VOC, maar voelt nog steeds de hete adem in de nek van Hoogeveen en Purmersteijn, die beide ook de volle buit binnenhaalden. Eén van die concurrenten is zondag de opponent van de Kraaien. HBS gaat op bezoek bij Hoogeveen.

Tekst: Ton Beije

De cijfers zouden afgelopen zondag wellicht de indruk kunnen wekken, dat het een moeizame zege was van HBS op VOC (2-1). Het tegendeel is waar. Trainer Ekrem Kahya (foto): ,,De uitslag was nipt, maar we zijn absoluut niet in gevaar geweest of gekomen. De eerste helft was van onze kant zeer matig met ontzettend veel onnodig balverlies en ontstonden er onnodig veel omschakelmomenten. Vanaf het fluitsignaal van de tweede helft zijn we beter gaan spelen en hebben we goede aanvallen neergezet en een aantal prima kansen gekregen, die we niet hebben verzilverd. İn de laatste minuut incasseren we een heel onnodige tegengoal, die niet bij ons past, maar helaas gebeuren ook die dingen.”

Niet beslist

De concurrentie is groot in de kopgroep. HBS zou zondag een belangrijke slag kunnen slaan, op bezoek bij Hoogeveen, dat drie punten minder bezit. Kahya: ,,Zoals we al weken bespreken is de kopgroep inderdaad heel groot dit seizoen en staan wij nog steeds aan de top van die groep. Zondag is gewoon weer een wedstrijd die om de drie punten gaat en nu is het tegen een naaste concurrent die we eerder dit seizoen thuis hebben verslagen, die dus gebrand is op een beter resultaat. Wij weten waar we naartoe willen en benaderen deze wedstrijd ook op dezelfde manier. De competitie is nog heel lang en die wordt niet zondag beslist, bij geen enkel resultaat.”

Profiteren

Voor HBS betekent het wederom een verre uitbeurt. ,,Twee weken geleden waren we in Westerbork en nu gaan we weer die richting op. Ik kom nu wel op sportparken die ik nog nooit heb gezien. Het affiche is leuk, nu nog een goed resultaat”, aldus de HBS-trainer, die Hoogeveen nu wel kent. ,,Het was en is een degelijke ploeg met een trainer die ik ken met een duidelijke speelstijl. Ze hebben, net als andere teams, goede kwaliteiten, maar ook minder goede. En van die minder goede moeten wij profiteren en zorgen dat onze goede handelingen de overhand hebben. We zullen wel zeer goed voor de dag moeten komen.”

Om eraan toe te voegen: ,,Ik verwacht een boeiende wedstrijd met twee teams die voor de winst willen gaan. Wij moeten zorgen dat wij laten zien waarom we staan waar we staan. İk heb het volste vertrouwen in de groep en met een duidelijke opvatting zullen we daar goed voor de dag komen.”

Energie

Afgelopen wedstrijd mocht Jim Roberti na lang blessureleed weer aantreden als invaller. Kahya: ,,Jim heeft vorige week weer minuten gemaakt na lang blessureleed. Langzamerhand keert een aantal spelers weer terug, alleen ze komen van ver en zullen niet de hele wedstrijd aan kunnen. We hebben heel wat spelers, die gezien hun energie, verdienen om te spelen, maar we zullen kiezen voor dat team waarvan we verwachten er deze wedstrijd een positief resultaat voor ons mee te kunnen halen.”

Lees verder