Jeffrey Aarts volgend seizoen assistent-trainer bij DSO

Met ingang van het seizoen 2023-2024 zal Jeffrey Aarts (op de foto met Bert de Best, technisch manager) zijn actieve voetbalcarrière bij DSO afsluiten en zitting nemen op de bank bij het eerste elftal als assistent van de nieuwe hoofdtrainer Dennis Olman.

Met deze aanstelling komt er na vier jaar een einde aan de succesvolle periode van Jeffrey Aarts als speler bij DSO. Hij kwam in het seizoen 2019-2020 over van BVV Barendrecht en was direct een vaste waarde bij het eerste elftal. In zijn periode plaatste het eerste team zich voor de nacompetitie naar de eerste klasse, wat bekroond werd met een promotie. Ook dit seizoen is Aarts weer een vaste waarde waar het elftal zich weer van haar beste kant laat zien. Hij schittert nog wekelijks en ogenschijnlijk gaat het hem nog gemakkelijk af.

Pijntjes

Jeffrey Aarts zegt over zijn besluit om te stoppen als actief speler op de clubsite: ,,Na dertig jaar gevoetbald te hebben zijn mijn laatste maanden aangebroken als speler. Het was geen makkelijke beslissing omdat ik het spelletje te leuk vind om er alleen maar naar te kijken. Ik heb ervoor gekozen om te stoppen omdat mijn lichaam zegt dat het genoeg is. Na elke training en wedstrijd voel ik overal pijntjes en met mijn werk ernaast, wat ook fysiek zwaar is, valt dit niet meer te combineren.”

Dennis Olman (li) en Jeffrey Aarts

Over zijn nieuwe functie volgend seizoen als assistent-trainer zegt Aarts: ,,Ik hoop sowieso dat de groep bij elkaar blijft en dat ik met de nieuwe hoofdtrainer verder kan bouwen aan de weg die we de afgelopen twee jaar zijn ingeslagen, maar dan op onze eigen manier. Ik heb al kort met de nieuwe trainer gesproken en die heeft al aangegeven dat ik de vrijheid krijg en wil sparren over voetbal. Ik denk dat ik de nodige ervaring heb om dat aan te gaan en mijn ideeën over voetbal met hem te bespreken. Verder wil ik mijn ervaring inzetten om de jonge jongens uit de groep aan te sturen, want er zit zoveel potentie in die gasten.”

Met de aanstelling van Jeffrey als assistent bij het eerste elftal geeft DSO ook invulling aan de wens om meer oud-spelers de kans te geven om een succesvolle trainerscarrière bij de Zoetermeerse vereniging te starten.

Lees verder