Warming-up zaterdag 2E: Fraai affiche voor duel tussen FC Skillz en Vitesse Delft

Er is nog zo’n halve competitie te gaan. Bovenin is er altijd nog van alles mogelijk. Onder in de ranglijst lijken clubs steeds meer afstand van elkaar te nemen. Wilhelmus zal de komende weken echt punten moeten halen om directe degradatie te voorkomen.

Tekst: Marlon Taal

Om te beginnen met koploper SVC’08. In Delft won de koploper met een minimale score van 0-1 bij Concordia. Hiermee staat de club uit Wassenaar nog altijd op de eerste plek. Maar met een voorsprong van slechts één punt op de nummer twee en drie. Voor komend weekend wacht de ploeg van trainer Jeffrey Frijters een thuiswedstrijd tegen Westlandia. De ploeg uit het Westland verloor thuis met 1-2 van FC Skillz en wil die nederlaag snel doen vergeten.

Sprong

Concordia hoopt op een beter resultaat na de thuisnederlaag tegen de koploper. De equipe uit Delft van Wesley Zandstra reist af naar Vlaardingen om het op te nemen tegen CWO. Bij winst kan Concordia een sprong maken op de ranglijst. Voor FC Skillz staat een thuisduel op het programma. Het team van Oussama Bekkaoui (foto) trapt om drie uur af tegen de nummer twee Vitesse Delft. Beide ploegen staan in punten gelijk en hebben slechts één punt achterstand op de koploper. Tegenstander Vitesse Delft won vorig weekend gemakkelijk in een uitwedstrijd bij hekkensluiter Wilhelmus.

Zelfvertrouwen

Datzelfde Wilhelmus heeft na dertien wedstrijden slechts één punt in de wacht weten te slepen. Het wordt dan ook allesbehalve een gemakkelijke wedstrijd voor de Voorburgers tegen HVC’10. De club  uit Hoek van Holland zag vorig weekend haar duel bij gestaakt worden, omdat de scheidsrechter met een blessure uitviel. De formatie van scheidend trainer Piet Boon stond wel met 1-3 voor.

RKDEO beleefde zaterdag een topwedstrijd. In Nootdorp werd Full Speed van de mat gespeeld en dat zorgde voor een 6-1 eindstand. De ploeg van trainer Wesley Epskamp won midweeks ook van eersteklasser Forum Sport in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup en gaat dus vol zelfvertrouwen richting het duel tegen HMSH. De ploeg uit Den Haag verloor thuis met 0-2 van VFC. Voor Full Speed is de tweede seizoenshelft nog niet gestart waarop het gehoopt had. Zaterdag zal het ook niet eenvoudig worden voor de mannen van trainer Frank Verhaar als CION op bezoek komt in Delft.

 

 

Lees verder