Warming-up zondag 1B: TAC’90 wil goede lijn doortrekken

TAC’90 boekte sinds de nederlaag tegen VOAB op 20 november vier overwinningen op rij en is de koploper in de tweede periode. De Haagse ploeg is komende zondag gastheer voor sc ’t Zand uit Tilburg.

Tekst: Roland van der Linden

Met de winst op de amateurs van FC Eindhoven liet TAC’90 zien de goede vorm van voor de winterstop nog niet kwijt te zijn. Trainer Arie van der Padt (foto) weet ook te melden dat een paar spelers, die al langer met blessures kampten, weer aan het aansluiten zijn.

Lastig

Voor het duel met sc ’t Zand zegt Van der Padt: ,,De Tilburgers zijn hoe dan ook een lastige tegenstander. Dat ondervond ik vorig seizoen al met DHC. In de heenwedstrijd zat het voor ons erg mee. Binnen zeven minuten stonden we met 0-2 voor. Maar de wedstrijd was pas echt gespeeld toen de scheidsrechter het laatste fluitsignaal gaf.”

De trainer vervolgt: ,,Hoewel het gat nu negen punten is, wil het niet zeggen dat ‘t Zand een makkelijke prooi is. Het heeft een paar goede en slimme spelers. Iedere tegenstander geeft een beetje extra tegen ons. Zeker nu we op de gedeelde tweede plaatst staan.”

Stabiel

TAC’90 heeft als doelstelling stabiel en als team steeds beter te worden.  Van der Padt: ,,Als de spelers doen wat er gevraagd wordt ga je, zoals we de afgelopen periode hebben gedaan, wedstrijden winnen”. De trainer kijkt niet verder dan dat en geeft aan dat het aan de spelers is. Die moeten het kunnen blijven opbrengen en niet verslappen. Na de wedstrijd van komend weekend ontmoet TAC’90 in de volgende drie wedstrijden sterke tegenstanders met Geldrop, Kruisland en Best Vooruit.

Lees verder