Warming-up zaterdag 1B: Die Haghe staat voor zware opgave in Voorschoten

De spanning aan kop is in 1B groot. Die Haghe is nog koploper, met een punt voorsprong op VELO en ook DSO doet nog volop mee met slechts twee punten minder dan de Ockenburgh-bewoners. DHC is kansloos, maar daarboven belooft het ook een hevige strijd om de punten te worden.

Tekst: Ton Beije

Koploper Die Haghe mag zich bewijzen op sportpark Adegeest, waar gastheer Voorschoten’97 een lastige opponent kan zijn voor de ploeg van trainer Marcel Koning (foto). Die Haghe voelt de hete adem in de nek van zowel VELO als DSO.

Afstand

Ook VELO speelt buitenshuis en moet de volle buit zien weg te halen bij VUC, dat echter onder in de punten ook heel goed kan gebruiken. VUC zou graag de aansluiting krijgen met sv Honselersdijk, dat vier punten meer heeft. sv Honselersdijk krijgt een concurrent van VUC op bezoek. Op de Strijphorst is HVV te gast. Trainer André Lourens zal er alles aan gelegen zijn om de afstand tot de Kroonleeuwen te vergroten.

Prijsschieten

Forum Sport deed vorig weekend aan prijsschieten door met 0-12 te winnen bij DHC. Zo simpel zal het zaterdag voor eigen publiek niet gaan tegen Wippolder, dat zich overigens wel moet herstellen van een oorwassing tegen Valken’68 (2-7). DSO, de nummer drie op de ranglijst, krijgt sv Nootdorp op bezoek op sportpark Bentwoud in Zoetermeer. Trainer Bert de Best, die volgend seizoen geen hoofdtrainer meer zal zijn bij DSO, maar technisch manager, zal graag van het veldwerk afscheid nemen met een promotie. Marco Jalink, trainer van sv Nootdorp, had zich ongetwijfeld meer van dit seizoen voorgesteld en hoopt dat de opmars zaterdag in Zoetermeer begint.

sv Den Hoorn, dat vorig weekend sv Honselersdijk met een 1-4 zege zag vertrekken, heeft nu iets goed te maken. Kijkend naar de ranglijst, dan zou dat een eenvoudige opgave moeten zijn voor het team van trainer John Hage. Valken’68 tegen UVS maakt het programma in 1B compleet.

 

Lees verder