Warming-up 3e Divisie (zo): Paul van der Zwaan: ,,Baronie is belangrijk ijkpunt”

Wil Quick middenmoter blijven dan moet komende zondag worden gewonnen van Baronie. De ploeg uit Breda heeft slechts twee punten minder en heeft hetzelfde doel. Vorige week verloor Quick van het lager geplaatste Gemert. De Haantjes speelden het laatste kwartier met tien man en kregen in de slotfase een ‘fatale’ tegentreffer te incasseren.

Tekst: Pieter Donath

Quick heeft nu 20 punten uit 20 wedstrijden en bij verlies bestaat de kans om te zakken naar de ‘gevaarlijke’ derde plaats van onderen. Degradatievoetbal dreigt en de vraag is of de jeugdige selectie van trainer Paul van der Zwaan (foto) dit aankan. ,,Wij MOETEN niet winnen, wij WILLEN winnen”, aldus Van der Zwaan, die ook reageert op vragen over de met 2-1 verloren wedstrijd tegen vv Gemert, de rode kaart voor keeper Patrick Zunderdorp en de komende wedstrijd tegen Baronie.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen vv Gemert en vooral de snelle 1-0 achterstand?

,,De wedstrijd tegen Gemert was niet best, al in het begin hadden we veel moeite om de gemaakte afspraken collectief goed na te komen. In tegenstelling tot de wedstrijd daarvoor tegen Blauw-Geel’38 konden we niet goed de druk erop krijgen. We waren te afwachtend en toonden te weinig initiatief met het zelf druk zetten. Daardoor raakten we de grip kwijt en kwamen te snel achter. Na een omzetting kregen we wel weer meer grip. De kort na rust gemaakte gelijkmaker was dan ook goed en terecht.”

Was de rode kaart van Patrick een kwartier voor tijd bepalend voor de nederlaag?

,,Het kwam door een te korte terugspeelbal en was totaal onverwachts en onnodig. Daarna konden we het niet meer goed georganiseerd krijgen. We liepen achteruit en hadden in balbezit na twee passes weer balverlies. Er was geen rust en maakten domme onnodige overtredingen waarvan er één kort voor het einde noodlottig bleek. Niet erg volwassen en ook niet erg slim gespeeld. Dat het de tweede keer in twee weken is dat we het weggeven is zorgelijk. We moeten sneller leren van onze fouten om niet in de problemen te komen. Wat overigens qua voetbalkwaliteiten ook totaal onterecht zou zijn.”

Wat verwacht je van de wedstrijd tegen Baronie?

,,Baronie aanstaande zondag is dus weer een belangrijk ijkpunt. Daar zal moeten blijken dat uit de laatste wedstrijden geen punten behaald, maar wel lering is getrokken.”

 

Lees verder