Te Werve onderzoekt aansluiting bij Vredenburch

De besturen van Te Werve en Vredenburch onderzoeken momenteel de aansluiting van Te Werve bij Vredenburch. Het doel is dat deze aansluiting vanaf komend seizoen (2023-2024) ingaat en dat zoveel mogelijk leden en kader van Te Werve aansluiten bij Vredenburch.

Als onderdeel van deze aansluiting zal Te Werve ophouden te bestaan als zelfstandige voetbalvereniging. Door deze aansluiting zal een lang verwacht samengaan van de twee Rijswijkse complexgenoten eindelijk plaatsvinden.

Ivo van Dijk, voorzitter van Te Werve: ,,Het idee is om vanaf het komende seizoen onder de vlag van Vredenburch samen verder te bouwen aan de gezelligste, grootste, prestatieve en recreatieve voetbalvereniging van Rijswijk.”

Mooie momenten

Te Werve heeft aankomende zomer in totaal negen jaar als zelfstandige vereniging gefunctioneerd op het complex van Vredenburch, na eerdere samenwerkingen met Celeritas en GONA. Er zijn mooie momenten beleefd op de Burcht, zoals meerdere kampioenschappen, het 100-jarig jubileum in 2016, een oefenwedstrijd tegen VVV-Venlo en als klap op de vuurpijl de KNVB-bekerwedstrijd tegen AFC Ajax (die in Noordwijk moest worden gespeeld).

Grote stap

Van Dijk: ,,Het is voor Te Werve dan ook uiteraard een grote stap om te zetten, maar gelet op de teruglopende ledenaantallen, het geringe aantal teams en de stijgende kosten is deze zomer een goed moment om de aansluiting eindelijk te realiseren. Bovendien is er op bestuurlijk niveau al enkele jaren verkennend gesproken over deze stap en is afgelopen periode besloten om hier nu concreet invulling aan te gaan geven.”

De besturen van beide verenigingen zullen de komende periode gebruiken om de leden verder te informeren en de plannen verder uit te werken en zullen dan met nadere berichtgeving komen.

Lees verder