Warming-up Tweede Divisie: John Blok: ,,Altijd lastig spelen tegen Kon.HFC”

Scheveningen liep vorig weekend op eigen veld tegen een nederlaag op tegen Katwijk. Nu gaat de ploeg van trainer John Blok (foto) op bezoek bij Koninklijke HFC, dat dit seizoen ook minder draait dan het voorgaande seizoen. Gelet op de ranglijst doet Scheveningen er goed aan de volle buit meen te nemen uit Haarlem.

Tekst: Ton Beije

Hoe kijkt trainer John Blok terug op dat duel tegen Katwijk? Blok: ,,Ondanks dat dit altijd mooie wedstrijden zijn om te spelen, kijk ik niet met heel veel plezier terug. Over de hele wedstrijd gezien was Katwijk de betere ploeg, maar wij hebben ook onze momenten gehad om de wedstrijd in ons voordeel te doen kantelen. Dat we op die momenten niet toeslaan en op andere momenten weer net niet scherp genoeg verdedigen, kun je je tegen een ploeg als Katwijk niet permitteren. Maar buiten het feit dat we aan deze wedstrijd geen punten hebben overgehouden, zit het chagrijn in de nodige personele schade die we weer na een thuiswedstijd hebben. Mehmet Aldogan en Rodny Lopes Cabral zijn geblesseerd en Mitchell de Vlugt heeft zijn vijfde gele kaart ontvangen.”

Versterkingen

Toch zijn er tijdens de winterstop twee versterkingen bijgekomen, dat moet de trainer tot tevredenheid stellen. ,,Zeker, maar het is daarnaast ook pure noodzaak met alle langdurig geblesseerden. Lorenzo van Kleef is een Haagse jongen die we er al heel graag bij wilden hebben. Hij voegt iets toe aan de selectie wat we op dit moment missen. Met Rashid Browne hadden we ook al langer contact. Hij wil graag voor Scheveningen spelen en door op amateurbasis aan te sluiten laat hij ook zien te willen investeren en uit het juiste hout te zijn gesneden. Daarnaast passen beide spelers qua karakter prima in de spelersgroep.”

Inzetbaar

Zijn de aanwinsten gelijk inzetbaar en ga je ze ook in de wedstrijdselectie opnemen? Blok: ,,Beiden zijn speelgerechtigd en maken ook gelijk deel uit van de selectie. Zeker voor Lorenzo is dat logisch, want hij is topfit. Rashid zal wat langer nodig hebben, maar is er wel gelijk bij.”

Kansen

Dan het duel zaterdag uit tegen Kon. HFC, dat maar één punt meer heeft. Wat verwacht Bolk voor wedstrijd? Hij: ,,Kon. HFC heeft een heel goede ploeg en staat naar mijn mening veel te laag op de ranglijst. Buiten dat ze uitstekende spelers hebben, is het altijd lastig spelen tegen een ploeg die 1:5:3:2 speelt. Maar er liggen altijd kansen, dat bleek ook afgelopen weekend. Kon.HFC is Noordwijk tachtig minuten de baas geweest, maar verliest de wedstrijd toch.”

Blessures

Hoe is het afgelopen met Barry Rog, lang uit de roulatie? Blok: ,,Gisteren hebben we gehoord dat de schade aan zijn knie meevalt. Barry zal er weer enige tijd uit zijn, maar gezien de eerste prognose valt dat mee.” Wie worden er verder nog gemist zaterdag? Blok: ,,Naast de langdurig geblesseerden en de al eerder aangegeven Aldogan, Lopes Cabral en De Vlugt is Jari de Jong de gehele week al ziek.”

Lees verder