Zaterdag 5B/5C: GSC ESDO houdt eerste plaats in handen, forse zege HDV

In 5B was de top vijf aan de winnende hand. GSC ESDO bond REMO aan de zegekar en ook Quick boekte een thuiszege met WIK als tegenstander. Onderin boekte HDV een ruime overwinning op SVO Buytenpark en was Toofan De Ster de baas.

5e klasse B

GSC ESDO – REMO

In een sportief duel moest REMO na een 2-1 achterstand bij rust met 4-2 het hoofd buigen. De bezoekers hadden het gevoel recht te hebben op een punt, maar de koploper had het geluk aan haar zijde. Houssain Zeryouh en Mo Achahli (foto) schoten GSC ESDO naar een 2-0 voorsprong. Na een tegentreffer van Mo Dahman was Achahli na rust weer trefzeker. REMO gaf niet op en kwam terug tot 3-2 dankzij Taylor Schotte. Met zijn derde treffer gooide Achahli het duel definitief op slot.

Quick – WIK

Een gehavend WIK, dat om diverse redenen maar liefst tien spelers miste, weerde zich kranig tegen Quick, maar moest zich uiteindelijk met 3-1 gewonnen geven. Trainer Geoffrey van Loenen was van mening dat door beslissingen van de arbiter het duel verloren ging in plaats van in 1-1 te eindigen. Jack den Heijer scoorde de enige treffer namens WIK.

Wanica Star – ASW

De thuisploeg bood goed tegenstand aan ASW, maar kon niet voor een verrassing zorgen. Na een 0-1 ruststand kwam Wanica Star een kwartier voor tijd op gelijke hoogte door een doelpunt van Giovanny Meijer. Tien minuten later scoorde ASW alsnog de winnende treffer: 1-2.

DVC – Moordrecht

Bij DVC ging deze zaterdagmiddag niets goed volgens trainer Marco Immers. Na de 0-1 van Moordrecht kwam DVC nog wel op gelijke hoogte. De thuisploeg kreeg daarna een strafschop tegen en vervolgens ging het van kwaad tot erger. Na een overtreding van Sjors van Vliet stormden de spelers van Moordrecht op hem af. Nadat de boel gesust was, leek het spel van DVC nergens meer op. De ploeg blameerde zich door geen bal meer goed te raken en leed een 1-4 nederlaag.

SVO Buytenpark – HDV

HDV had tegen de Zoetermeerders de touwtjes stevig in handen en boekte een dik verdiende overwinning. Na een 0-4 ruststand eindigde het duel in een 1-7 victorie voor de mannen van Tahir Mohamed. Een score die zelfs hoger had moeten uitvallen. Faouzi Baaziz (2x), Hamza Chaabaoui en Aksel Kara scoorden voor de pauze. Na de thee zorgden Faouzi Baaziz, Abdelkarim Akachar en Redouan Akachar voor de zevenklapper. Younes Ktitu was de doelpuntenmaker namens SVO Buytenpark.

De Ster – Toofan

Het Haagse onderonsje werd een prooi voor het bezoekende Toofan. Dankzij doelpunten van Aleksander Mahynka en Nino Rosini bouwden de mannen van trainer Sunil Kalloe een 0-2 voorsprong op. Vlak voor het eindsignaal kon Nelson De Abreu Cassule nog de 1-2 aantekenen. Direct na de treffer floot de arbiter voor het einde van het duel.

5e klasse C

De winterstop werd voor DVV Delft met nog een week verlengd. Tegenstander DRL kwam niet op voor het duel op Sportpark Kerkpolder.