Zaterdag 4A/4C: BSC’68 onderuit bij Zevenhoven, winst voor DUNO en PGS/VOGEL

BSC’68 moest zich in 4C gewonnen geven in het topduel met koploper Zevenhoven. In 4C verspeelde BMT haar tweede plaats na een gelijkspel tegen RAS. DUNO profiteerde dankzij een zege op HPSV en ook koploper PGS/VOGEL stapte juichend van het veld.

4e klasse A

Zevenhoven – BSC’68

In de eerste helft was BSC’68 heer en meester en kreeg Zevenhoven geen enkele kans. Al in de tweede minuut belandde een bal op de lat, maar tien minuten later was het wel raak. Falco Henzen kapte een tegenstander uit en schoot de bal vervolgens in de touwen. BSC’68 bleef daarna kansen missen en ging met een bescheiden 0-1 voorsprong de rust in. Na de thee begon BSC’68 weer sterk, maar Joep van Straalen kon een bal van Guido de Peinder niet in het doel krijgen. BSC’68 kreeg daarna knullig twee treffers tegen en kon ondanks het overwicht niet meer de gelijkmaker produceren: 2-1.

4e klasse C

PGS/VOGEL – sv Loosduinen

Al na vijf minuten kwam de koploper op voorsprong door een treffer van Vladyslav Brytkovski. Met iets meer dan een kwartier gespeeld stond de 2-0 op het bord dankzij Glen Plum. De 3-0 liet niet lang op zich wachten. Mario van Duinen nam de derde treffer voor zijn rekening. Een vierde doelpunt werd na buitenspel afgekeurd. In de 72e minuut deed sv Loosduinen iets terug. Op aangeven van Tico Eckhardt was Tom Vrieling trefzeker. Na de 4-1 van Max de Bruin zorgde Bart Ruwaard voor het slotakkoord: 4-2.

BMT – RAS

In de eerste helft waren er wat kansen over en weer, maar konden beide teams het net niet vinden. Na de doelwisseling werd het steeds zwaarder om te voetballen op het slechte veld. BMT nam in de 70e minuut de leiding nadat een afgedwaald schot door Akif Eren kon worden omgezet in een doelpunt. Tien minuten later schoot Redouan Baouch de gelijkmaker binnen: 1-1. BMT kon daarna de winst niet meer forceren. RAS behaalde een knap resultaat met het 1-1 gelijke spel en dit leverde een trotse trainer Jonas dos Santos Baltazar op.

DUNO – HPSV

De thuisploeg kwam furieus uit de startblokken en kwam door Kevin Jacobs al binnen een minuut op voorsprong. Halverwege de eerste helft kwam HPSV langszij dankzij een doelpunt van Adil el Fakih. Vlak voor rust pakte DUNO toch nog een voorsprong door een doelpunt van Siwan Keles. Na de thee sloeg DUNO genadeloos toe en scoorde vijf keer. Tim van Zweden (foto) met een zuivere hattrick, Mo Simsek en Sven Brugman zorgden voor een 7-1 eindstand.

sv Erasmus – Vredenburch

In een doelpuntrijk duel verloor sv Erasmus met 3-4 van Vredenburch. De Haagse ploeg kwam nog wel op een 2-0 voorsprong door treffers van Martijn Kersten en Danny Stakenburg. De Rijswijkers scoorden daarna vier keer voordat Mitchel Beijersbergen voor de 3-4 eindstand kon zorgen.

GDA – Quintus

Op Sportpark Madestein bleef GDA aan de goede kant van de score tegen de formatie uit Kwintsheul. De thuisploeg sloot de wedstrijd af met een 3-1 overwinning. Na een kwartier spelen schoot Nick Selier de 1-0 binnen. Stijn van de Wel bracht vlak voor rust Quintus nog wel op 1-1. De Westlanders moesten in de tweede helft twee tegentreffers incasseren. GDA was de bovenliggende partij en greep een 3-1 zege door treffers van Nick Selier en Tim aan de Wiel.

VCS – Quick Steps

Quick Steps haalde verrassend hard uit bij VCS. De formatie van trainer Ronald Freen ging de rust in met een 1-3 voorsprong op het scorebord. Jovany Staal, Marcel van der Spek en Sherano Gerritsen waren trefzeker voor de bezoekers. In de tweede helft maakten Damien Abbenhuis en Jordy Versteeg het karwei vakkundig af: 1-5. Na een opstootje kregen Curly Marceli (VCS) en Ricardo Vrolijk (Quick Steps) rood. Scheidsrechter Diego Besemer legde het duel ook tijdelijk even stil.

ODB – Semper Altius

De puntloze Rijswijkers namen in de achttiende minuut een verrassende voorsprong op ODB door een treffer van Justin Wenkenbach. De vreugde was van korte duur. Twee minuten later was het alweer gelijk, waarna ODB naar een 4-1 overwinning wegliep. Door de zege heeft ODB, dat negende staat, weer aansluiting bij de middenmoot.