Zaterdag 3A/3C/3D: Blauw-Zwart verslaat DWO, DSVP haalt flink uit

Het regionale onderonsje in Zoetermeer tussen DWO en Blauw-Zwart eindigde in een victorie voor de club uit Wassenaar. Stompwijk’92 boekte een fraaie zege op Van Nispen. OLIVEO had het moeilijk tegen FC Maense, maar won wel. DSVP blijft in het spoor na een zege op FC IJsselmonde.

Tekst: Roland van der Linden         |     Foto’s: Rob Römer

3e klasse A

Stompwijk’92 – Van Nispen

Laagvlieger Stompwijk’92 pakte opnieuw een belangrijke overwinning. Nu werd hekkensluiter Van Nispen met maar liefst 7-0 verslagen. Al voor de rust liep de thuisploeg weg naar een 3-0 stand door treffers van Lorenzo Korte, Joeri van der Salm en Tim van Veen. In de tweede helft bleef Stompwijk’92 het net vinden. Lorenzo Korte, Kite Beuvink (2x) en Lars van Santen voerden de score op naar 7-0. Stompwijk’92 staat nu op een twaalfde plaats met een punt achterstand op SCW.

DWO – Blauw-Zwart

Een vanuit een goed collectief spelend Blauw-Zwart gaf weinig weg tegen DWO. De club van trainer Alan Campfens kwam voor rust op een 0-1 voorsprong nadat Illias Asahbahn Kaj Kronenburg in staat stelde om te scoren. In de tweede helft stelde Raymond Vosse de zege veilig op aangeven van Ralph de Jong. De Wassenaarse trainer was tevreden met het resultaat, maar vond wel dat zijn ploeg in balbezit beter moet gaan spelen.

3e klasse C

OLIVEO – FC Maense

Lijstaanvoerder OLIVEO opende de score na een half uur spelen. Bob Ruigrok plaatste met een lob de bal over de keeper het doel in. In de 61e minuut kwam FC Maense langszij, maar de vreugde van de Rotterdammers was van korte duur. Kort daarna zorgde Max Huurman voor de 2-1. Jeffrey Paanakker had het laatste woord en zorgde voor een 3-1 eindstand. OLIVEO speelde een groot deel van de tweede helft met tien man na een rode kaart voor Bob Ruigrok.

FC IJsselmonde – DSVP

In Rotterdam schoof DSVP eenvoudig FC IJsselmonde aan de kant. De mannen van trainer Alex van der Harst hadden na negentig minuten voetballen een 0-5 eindstand op het scorebord staan. Nick van der Eijk, Ed Jones, Rick de Bruijn (2x) en Cedric van der Meer waren doeltreffend voor DSVP.

VVOR – Ariston’80

Op een slecht veld kregen de studenten in Rotterdam niet veel kansen, maar hadden de winst tegen laagvlieger VVOR wel moeten pakken. Ariston’80 verzuimde te scoren en moest met een 0-0 gelijkspel genoegen nemen.

DHL – LMO

In een gelijk opgaand en doelpuntrijk duel miste een gehavend DHL te veel kansen. LMO was met 3-5 net een maatje te groot. De drie Delftse doelpunten waren mooie uitgespeelde doelpunten, maar aan de andere kant combineerde LMO makkelijk door de verdediging heen. Mathijs Schalkwijk, Marcus Slagveer en Ismail Bouyardane scoorden voor DHL.

SEP – CKC

De thuisclub speelde goed georganiseerd en gaf in de eerste helft geen kansen weg tegen een sterk CKC. Na de doelwisseling speelde CKC beter, maar kon SEP in de counter gevaarlijk worden. In de zeventigste minuut opende CKC de score uit haar eerste kans en voegde in de slotfase nog twee treffers toe. Een zure nederlaag voor SEP.

3e klasse D

VDL – Victoria’04

VDL kon ook tegen Victoria’04 de winst niet pakken. Ondanks twee treffers van Melvin Louwen ging de wedstrijd nipt verloren. De Vlaardingers vertrokken met een 2-3 zege op zak. De thuisclub blijft door deze nederlaag stevig op de laatste plaats staan.