Zaterdag 2E: SVC’08 verstevigt koppositie door winst op Westlandia

De uitslag doet vermoeden dat SVC’08 een gemakkelijke middag had, maar dat was beslist niet het geval. In de eerste twintig minuten van de wedstrijd had Westlandia verreweg het beste van het spel en kreeg het de mogelijkheden om op voorsprong te komen. Doelman Wesley Storm hield in die fase zijn team overeind, waarna het gaandeweg een gelijk opgaande wedstrijd werd waarin SVC’08 zich effectiever toonde dan Westlandia.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Westlandia en SVC’08 geven elkaar altijd de ruimte om te voetballen en wilden beide aanvallen. Hierdoor zijn deze onderlinge wedstrijden altijd zeer de moeite waard. Westlandia moest de geschorste Lars van de Berg missen. Hierdoor misten de Westlanders een gevaarlijk wapen, want er zijn weinig spelers die zo’n schitterende lange bal in de voeten hebben als Van de Berg. Daarentegen kwam dit wellicht wel ten goede aan de opbouw op het middenveld, waar Westlandia in de beginfase van de wedstrijd een overwicht creëerde.

Weliswaar kwam de eerste doelpoging in de achtste minuut van SVC’08 met een kopbalpoging van Sherdinant Michel, maar daarna was het aan Westlandia. In de dertiende en zeventiende minuut moest Wesley Storm alle zeilen bijzetten om vrije trappen van Tim van der Voort uit zijn doel te houden. In de twintigste minuut was het de beurt aan Stefan Bron om vrijstaand voor het doel de bal in te schieten, maar wederom bracht de SVC’08-goalie redding.

In de eenentwintigste minuut deed SVC’08 wat terug. Uit een vrije trap van Fabian Toet kon Patrick Bos vrij inkoppen, maar raakte de bal verkeerd. In de tegenaanval kreeg Westlandia weer de kans om op voorsprong te komen.

Na een klein half uur kreeg SVC’08 een ingooi ter hoogte van het strafschopgebied. Sherdinant Michel wierp de bal voor het doel waar de mee opgekomen Patrick Bos de bal naar de verre hoek kopte en in het doel zag verdwijnen: 1-0. Deze tegenvaller moest Westlandia wel even verwerken en kwam SVC’08 beter in de wedstrijd. Op slag van rust, de klok stond op 45, mocht Fabian Toet nog een corner nemen. Hij speelde de vrijgelaten Jerry Plat aan die de bal kaatste waarna Toet de bal hard richting het doel draaide. Door een kluwen van spelers werd keeper Jari Duijvestijn het zicht ontnomen en was hij kansloos: 2-0.

Na rust moest Westlandia op jacht naar de aansluitingstreffer. Bij SVC’08 kwam de meer verdedigend ingestelde Jesse Spaans in de ploeg voor de geblesseerde Fabian Toet. Westlandia viel veelal aan, maar SVC’08 had de zaken verdedigend onder controle. Het eerste gevaar kwam in de vierenzestigste minuut, maar een kopbal ging net over het doel van Wesley Storm. Dus geen aansluitingstreffer voor Westlandia. In plaats daarvan even later een penalty aan de andere kant na een vermeende handsbal. Norvin Mercera wist deze te benutten en bracht de stand op 3-0, waarmee de wedstrijd beslist leek. Echter in de zeventigste minuut maakte scheidsrechter Stanley van Lith het nog even spannend. Hij trakteerde Westlandia op een penalty, waarvan niemand op of langs het veld de aanleiding had gezien. Tim van der Voort zette zich achter de bal, maar vond de paal op zijn weg.

SVC’08 had de zaak verder onder controle en Westlandia kon geen vuist maken. Volgende week wacht SVC’08 opnieuw een zware wedstrijd bij Vitesse Delft, dat gelijk speelde tegen FC Skillz.