Zaterdag 2E: RKDEO heeft aan één treffer genoeg tegen HMSH

RKDEO had het op eigen veld zeker niet eenvoudig tegen HMSH. Niet dat de bezoekende ploeg van trainer Soekhai veel grote kansen kreeg, maar ook RKDEO had moeite met het vinden van het vijandelijke net. Uiteindelijk was één treffer in de eerste helft voor de Nootdorpers genoeg om de volle buit binnen te halen: 1-0.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

RKDEO, dat midweeks in het kader van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup had gewonnen van eersteklasser Forum Sport, moest het nu opnemen tegen laagvlieger HMSH.

Het eerste wapenfeit kwam van HMSH. Bij een vrije trap vanaf de hoek van het strafschopgebied van Ahmet Yungul trad RKDEO-doelman Huub Koning goed op. Na bijna een kwartier spelen zag Jazz Vermeer van de thuisploeg zijn schot hoog over het doel van HMSH verdwijnen. Twee corners vak daarna van Olaf kramer van RKDEO leverden ook niets op.

Halverwege de eerste helft kwam RKDEO aan de leiding. Youni de Bruin bediende met een steekpass Ayoub el Yaagoubi, die vervolgens richting de achterlijn ging en de bal voortrok op de inkomende De Bruin, die kon inkoppen voor de 1-0. In de laatste vijf minuten van de eerste helft nog twee gevaarlijke momenten voor het HMSH-doel. Een schot van Ayoub el Yaagoubi verdween in handen van doelman Youssri Allouya en in de blessuretijd werd er nog een overtreding begaan door HMSH-captain Ali Sarikaya op Tommy Simonis op rand van het strafschopgebied. Uit de vrije trap van Jack Doorschodt verdween de bal via een verdediger tot hoekschop. Die werd echter niet meer genomen omdat de scheidsrechter affloot voor de rust.

Vier minuten na de hervatting verdween een knap schot van Jazz Vermeer op de vuisten van HMSH-doelman Allouya en in de rebound probeerde El Yaagoubi het alsnog af te maken, maar maakte daarbij hands. RKDEO bleef proberen de marge te verdubbelen, maar Ayoub el Yaagoubi en Olaf Kramer vonden doelman Allouya op hun weg. Na een uur spelen verdween de bal uit een vrije trap van Ufuk Bayraktar van HMSH voor het RKDEO-doel langs.

Met nog vierentwintig minuten op de klok werd er op de rand van de zestien door HMSH een overtreding begaan op Izzy Rosini van de thuisploeg. Hij nam zelf de vrije trap, die smoorde in de muur en in de rebound zat Tommy Simonis zijn inzet naast het Haagse doel verdwijnen. RKDEO bleef de aanval inzetten, maar tot treffers kwamen de Nootdorpers niet meer. Een benauwde, maar wel verdiende, nipte overwinning was een feit.