Zaterdag 1B: Forum Sport na goed spel tegen Wippolder toch met lege handen

De openingswedstrijd van Forum Sport dit seizoen was tegen het Delftse Wippolder. Een verdiende nederlaag van 2-0 was toen het resultaat. Speelde Wippolder toen zo goed: niet echt, maar de ploeg beschikt wel over het zogenaamde voetbalgogme. Veel slimheid, geslepenheid en handigheid zorgden ervoor dat Forum Sport de partij verloor. Niet minder voetballend, maar ja, dat voetbalgogme.

Tekst: Jean Nederlof      |     Foto’s: Wouter Dill

Het elftal van trainer Bas Steffens was dus gewaarschuwd. Tel daarbij op dat de Delftenaren de laatste drie wedstrijden hadden verloren, dus een supergemotiveerd Wippolder, wakker gemaakt door trainer Mark Moen, had er zin in op sportpark ’t Loo.

Forum Sport moest het in dit duel stellen zonder de geblesseerde Hayden Bergen, Mark du Chatinier, Haitam el Marid, Petter van Pruijssen en Gijs Hebing.

Het werd een enerverend duel. De eerste twintig minuten ging het spel op en neer. Forum Sport keeper Bas Tanis moest een paar keer handelend optreden, net zoals zijn collega Koen Buijze aan de andere kant. Forum Sport kwam halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Rechterspits Pjer Bom bediende Luuk Goedbloed op maat en hij schoot recht voor het doel hard in: 1-0.

Een paar minuten later weer wat mogelijkheden voor Forum Sport, waaronder twee vrije trappen van aanvoerder Nychel L’Ami. Maar ook Wippolder kreeg kansen, maar vond steeds doelman Bas Tanis op haar weg. Behalve twee minuten voor rust. De doelman van de Voorburgers had een ongelukkig moment op de doellijn. De bal sprong terug het veld in en Quinten Hellemons was er als de kippen bij om de bal in het Forum Sport-doel te schieten: 1-1.

Na de hervatting nog steeds een leuke wedstrijd om naar te kijken. Het leek erop dat Forum Sport wat sterker werd, maar dat werd door Daley Uythof geloochenstraft. Met een droge knal passeerde hij doelman Bas Tanis: 1-2.

Forum Sport herpakte zich en ging meer risico’s nemen. Er werd gevarieerd en vaak via de flanken aangevallen. Invaller Sven Koppenol kreeg een open kans, maar hij kopte de bal recht in handen van de keeper. Forum Sport speelde vanaf de zeventigste minuut meer en meer op de helft van Wippolder en had een duidelijk overwicht.

Het was schrikken toen er als gevolg van een medisch probleem bij Haico Herbert, de assistent-trainer van Wippolder, tijdelijk gestopt moest worden. Altijd schokkend als er een ziekenwagen op het veld komt rijden. Het was ernstig. De assistent-trainer werd meegenomen naar het ziekenhuis.

Na een oponthoud van zo’n twintig minuten werd – in overleg met scheidsrechter Cor van Elswijk – besloten om de wedstrijd toch uit te spelen.

Forum Sport probeerde in de laatste achttien minuten van alles om langszij te komen, maar het lukte niet. En eigenlijk kreeg Forum Sport hierdoor te weinig. Wippolder zat aan de goede kant van de score en verliet opgelucht met drie punten sportpark ’t Loo.

Lees verder