Zaterdag 1B: VELO onderuit tegen laagvlieger VUC

In de eerste wedstrijd thuis tegen VUC behaalde VELO nog een overtuigende 3-0 overwinning, maar in de return moest de Wateringse ploeg de punten achterlaten. De bezoekers kwamen weliswaar twee keer op voorsprong, maar de derde en laatste voorsprong was voor de gastheren die hiermee weer de broodnodige punten konden bijschrijven.

Tekst: Louis de Letter    |    Foto’s: Theo Verbraeken

Een betere start van deze wedstrijd had VELO, met Rens de Vries voor Mart Dubbeld, zich niet durven wensen. Al in de vierde minuut dook Irshan Jagbandhan slim de diepte in na een splijtende pas van Mo Özdemir, waarna Irshan Jagbadhan alleen voor VUC-doelman Nick Hasper deze kans fraai wist af te ronden: 0-1. Ondanks deze vroege voorsprong kwam er een periode dat VUC meer aan de bal was maar behoudens een inzet van Djamairo Rigters (ex-VELO), gestopt door VELO-doelman Jari Puister, zorgde VUC niet voor veel gevaar. VELO was soms te onzuiver bij balbezit en kon daardoor aanvallend ook niet veel uitrichten. Na iets meer dan een half uur kwam dan ook de gelijkmaker op het scorebord. Vanaf zo’n twintig meter wist Melvin Vissers, in zijn jonge jaren (2007-2008) jeugdspeler bij VELO, met zijn verfijnde traptechniek een vrije trap over de muur hoog in de hoek te schieten: 1-1.

Aan beide kanten aanvallen over en weer met namens VELO een geblokte inzet van Delano Vogel en een schot van Benjamin el Amrani over het doel en bij de gastheren zagen Jeffrey van Roon en Jessy Nauman hun doelpogingen ook naast en over het doel gaan. Zo bleef de 1-1 bij de rust staan.

Voorsprong

Ook in de tweede helft kwamen de bezoekers in de 49e minuut weer snel op voorsprong. Uit een vrije trap van Gino van de Water, ingevallen voor Benjamin el Amrani, kwam de bal via een VUC-verdediger bij de vrijstaande Roderick Meinema, die via de binnenkant van de paal de 1-2 wist te scoren. Bij beide teams daarna weer enkele doelpogingen maar zonder succes. VUC zag een kopbal van Jessy Nauman en een schot van Djamairo Rigters gepakt worden door Jari Puister en bij VELO was Ricky van Mierlo net te laat bij een voorzet van Roderick Meinema en ging een inzet van Delano Vogel langs de voor VELO verkeerde kant van de paal. VUC voerde de druk op en had in de 65e minuut weer succes. Foutief uitverdedigen van Rens de Vries werd uiteindelijk doeltreffend afgestraft door routinier Jordy Brouwer, die alleen voor Jari Puister niet faalde: 2-2.

Na een schot naast het doel van topscorer Ricky van Mierlo was het VUC dat in de 73e minuut weer kon juichen. Een strakke voorzet van captain Melvin Vissers werd voor doel slim ingetikt door Jordy Brouwer, die met zijn tweede doelpunt zijn team op voorsprong bracht: 3-2. VELO, waar Lars de Jong, Joey Kouters en Reinier Maartense ook nog werden ingebracht, ging druk in de aanval maar doelpogingen van Ricky van Mierlo, Tony van den IJssel, Gino van de Water en Joey Kouters waren niet succesvol, waardoor in de stand geen verandering meer kwam.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Aartsen (23 jaar) – goed gefloten maar bij sommige spelsituaties niet altijd consequent – vanzelfsprekend feestvreugde bij VUC en kon VELO teleurgesteld de kleedkamer opzoeken.

Aanstaande zaterdag moet VELO, gezakt naar de derde plaats, weer aan de bak met een thuiswedstrijd tegen Valken’68, de nummer vier op de ranglijst. Uit een nipte 0-1 overwinning en ook in deze wedstrijd zal VELO het niet makkelijk krijgen om de drie punten in huis te houden.