Zaterdag 1B: DSO pakt koppositie na overwinning op sv Nootdorp

In een spectaculaire wedstrijd, waarbij de scheidsrechter vijf gele en drie rode kaarten moest trekken, zag DSO kans om een 0-2 achterstand om te zetten in een 3-2 overwinning. Door het verlies van koploper Die Haghe en nummer twee VELO klommen de Zoetermeerders naar de eerste plaats.

Tekst: John Carlier         |         Foto’s: Winfried Klos

Nadat DSO had afgetrapt nam sv Nootdorp onmiddellijk het initiatief, waardoor Jop Verhagen al in de tiende minuut een mogelijkheid kreeg om te scoren, maar zijn schot belandde recht in de handen van keeper Sven Wolsheimer. Met deze snelle actie liet sv Nootdorp blijken deze wedstrijd zeer serieus te nemen en wellicht bij een overwinning kon aansluiten bij de top. Door deze agressieve start liep Vincent Romeijn al in de veertiende minuut tegen een gele kaart op. Door de aanvallende impulsen van de Nootdorpers kreeg DSO geen vat op het spel en moest het in de achttiende minuut al tegen een 0-1 achterstand aankijken. Nadat Jop Verhagen gemakkelijk een aantal verdedigers passeerde, gaf hij een perfecte voorzet die door Joey van Maaren  op maat voor de voeten van Randy Stanneveld werd gelegd, die vervolgens gemakkelijk kon scoren: 0-1.

Heer en meester

Door deze stand kreeg de thuisploeg het nog moeilijker en was sv Nootdorp heer en meester, waardoor het halverwege de eerste helft de mogelijkheid kreeg om de 0-2 te scoren, maar dit keer was het doelman Sven Wolsheimer, die het schot kon keren. Geheel onnodig kreeg Jop Verhagen in deze fase van de wedstrijd een gele kaart. Het was wachten op de 0-2, maar toch kwam er geheel onverwachts de mogelijkheid voor DSO. Joep Roovers mocht een vrije trap nemen net buiten het strafschopgebied waarbij de bal door Timo Reinhardt net naast werd gekopt. Dit was het eerste gevaar van DSO. Tot aan de rust bleef het daarbij. Wel kreeg Delano de Rooij waarschijnlijk vanuit frustratie nog geel en in de 39e minuut een volkomen onnodige rode kaart voor Rodney Ebing. Even was er nog een opleving bij de gastheren door in de 40e minuut een corner te forceren zonder resultaat en in blessuretijd nog een gevaarlijk schot van Sahr Kabuta, waarbij de bal met de vuisten van keeper Michael de Leeuw kon worden gekeerd.

De tweede helft begon sv Nootdorp op dezelfde wijze als bij aanvang van de wedstrijd, wat in de 52e minuut al leidde tot een corner, maar nog zonder resultaat. Een minuut later was het wel raak. Door wederom de aanvallende impulsen van sv Nootdorp werd een gevaarlijke aanval wel afgeslagen, maar kwam de bal voor de voeten van Jop Verhagen die het speeltuig op beheerste wijze in de hoek buiten bereik van de keeper kon schuiven. Op dat moment zeker een verdiende 0-2 voorsprong.

Onvriendelijker

Na deze score werd de strijd wat onvriendelijker, waardoor Delano de Rooij tegen een gele kaart opliep. Trainer Bert de Best van DSO nam maatregelen en wisselde twee spelers en door deze wissels kwam er wat meer stootkracht in de ploeg, wat in de 62e minuut leidde tot de 1-2. Invaller Jurdany Koster kon op een voorzet van Sahr Kabuta gemakkelijk scoren. sv Nootdorp, de ploeg van Marco Jalink, moest accepteren dat DSO de aanvallende impulsen kon continueren, waardoor het via Joep Roovers in de 65e minuut bijna 2-2 werd. Twee corners kreeg DSO, maar nog niet de gelijkmaker. Er werd eerst nog gewisseld en Eddie Kaffa ging eruit voor Brandon Tichem. Na deze wissel was het Sahr Kabuta die alleen voor de keeper werd gezet en een niet te missen kans kreeg, maar doelman Michael de Leeuw kon het schot op een gelukkige wijze tussen de benen keren waardoor de gelijkmaker nog even uitbleef.

Ook sv Nootdorp wisselde om de stand zo te houden, maar het was wachten op de gelijkmaker. Eerst had invaller Sahr Kabuta op aangeven van Jurian Koevoets de mogelijkheid, maar zijn schot ging net naast. Vervolgens schoot invaller Brandon Tichem de bal recht in de handen van de keeper. De bezoekers moesten alle zeilen bijzetten om de stand zo te houden, wat weer gepaard ging met een gele kaart voor invaller Christian van den Bogaard.

Frustratie

Nadat Joep Roovers nog een kans om zeep had gebracht, was het toch Sahr Kabuta die de stand op 2-2 bracht. Dit tegendoelpunt ontstond door zeer zwak verdedigen van sv Nootdorp. Wellicht wel weer uit frustratie bij de Nootdorpers, want ook invaller Jeremy Burke moest door opmerkingen tegen de scheidsrechter op basis van twee gele kaarten met rood het veld verlaten. Dit was de genadeklap voor sv Nootdorp, want DSO sloeg met elf tegen negen man toe. Er ontstond ruimte waar de thuisclub gretig gebruik van maakte. Door deze situatie werd het in de 84e minuut gemakkelijk 3-2 voor DSO. Invaller Tim Ceder was de matchwinner. Na deze score was het over met sv Nootdorp. Een onnodig verlies omdat na de 0-2 stand een aantal spelers hun koppie verloren. In de blessuretijd werd zelfs nog een derde rode kaart uitgereikt aan Jop Verhagen.

Door deze overwinning blijft DSO ongeslagen in de thuiswedstrijden en mag zich terecht koploper noemen.