Tweede Divisie: Excelsior Maassluis pakt volle buit tegen IJsselmeervogels

In de Tweede Divisie speelde Excelsior Maassluis een uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels. De mannen van trainer Dogan Corneille doen het tot nu toe prima en pakten in Spakenburg weer drie belangrijke punten: 2-3.

Tekst: Marlon Taal

Direct na de aftrap was het de thuisploeg die gevaarlijk werd. Er waren meerdere kansen, maar die werden niet afgemaakt door IJsselmeervogels. Pas halverwege de eerste helft was daar de eerste kans voor de ploeg uit Maassluis. Later resulteerde dit in een strafschop voor de gasten. Met nog vijf minuten te gaan in de eerste helft werd de penalty benut door Pieter Langedijk (foto), die daarmee zijn ploeg op voorsprong zette: 0-1. Met die stand brak ook de rust aan.

Slotfase

Na de pauze was het gelijk raak voor de gastheren. Yousef Blel was de man van de gelijkmaker: 1-1. Excelsior Maassluis was niet aangeslagen, want het wist niet veel later weer toe te slaan, ditmaal vanuit een hoekschop via Bram Wennekers: 1-2. Lang leken de bezoekers af te stevenen op een overwinning, maar met nog twintig minuten te spelen was daar toch het antwoord van IJsselmeervogels. Steven Sanchez Angulo kon namens zijn ploeg de 2-2 binnenschieten. Maar in de slotfase ging de volle buit toch naar Maassluis. Invaller Dave van Delft schoot zijn ploeg naar de knappe 2-3 overwinning.