Tweede Divisie: Scheveningen staat ook bij Kon.HFC met lege handen

Scheveningen, dat de punten hard nodig heeft om weg te komen uit de onderste regionen, slaagde uit tegen Kon.HFC weer niet in die opzet. De ploeg van trainer John Blok moest met een nipte 1-0 nederlaag de thuisreis aanvaarden.

Tekst: Ton Beije

Kon.HFC kwam beter uit de startblokken dan Scheveningen op de hobbelige grasmat in Haarlem. Al in de zesde minuut kopte Jim Hulleman uit een hoekschop de bal in handen van doelman Sven van der Maaten (foto). Twee minuten later zag André Morgan een schot op de Scheveningse paal belanden en wist Zakaria Eddahchouri er in de rebound niets mee te doen.

Afstand

Na bijna een half uur spelen probeerde Zakaria Eddahchouri het met een vrije trap ineens, maar zijn inzet belandde in de muur. Pas vijf minuten voor rust weer een mogelijkheid voor dezelfde speler van de thuisploeg, maar zijn schot werd gekraakt. Scheveningen probeerde het vlak voor rust nog met een schot van afstand, maar het doel werd ruimschoots gemist. Ook in de één minuut extra viel er geen doelpunt, zodat beide teams met een 0-0 stand aan de thee konden gaan.

Uit het niets

De toeschouwers, zeker die van Scheveningen, hoopten op een meer enerverende tweede helft. Kon. HFC begon met een schot van Koen Tros, dat naast ging. Bij een uitval van Scheveningen na vijf minuten spelen had keeper Mitchell Michaelis geen moeite met een schot(je) op doel. Na 65 minuten spelen kwamen de gastheren, eigenlijk uit het niets, op een 1-0 voorsprong. Zakaria Eddahchouri kopte van dichtbij de bal langs doelman Van der Maaten: 1-0.

Pech

Trainer John Blok bracht met nog achttien minuten spelen zijn eerste wissel in het veld. Tim Peters maakte plaats voor Freek van Eijk. Zes minuten later verliet Kevin Gómez-Nieto het veld en voor hem kwam Dario van Breukelen. Nadat bij Kon.HFC Sietse Brandsma pech had met een kopbal op de lat, drong Scheveningen in het laatste kwartier wat meer aan, zonder echt gevaarlijk te worden. Vier minuten voor tijd mocht Georni Elvilia nog invallen bij de Houtrust-bewoners voor Maarten Rieder. In de stand veranderde niets meer en moest Scheveningen dus met een nipte nederlaag in dit zo belangrijke duel genoegen nemen.